Διάσωση 3χρονης στο Ρίο: «Το παιδί ήταν “παγωμένο”, τρομοκρατημένο»
Κοινωνία

Διάσωση 3χρονης στο Ρίο: «Το παιδί ήταν “παγωμένο”, τρομοκρατημένο»

Διάσωση 3χρονης στο Ρίο: «Το παιδί ήταν “παγωμένο”, τρομοκρατημένο»

Ο καπετάνιος - «ήρωας» που έσωσε την 3χρονη στο Ρίο περιγράφει τα όσα συνέβησαν

Ώρες αγωνίας έζησε χθες το μεσημέρι ένα μικρό κοριτσάκι 3 ετών και η οικογένειά του, όταν παρασύρθηκε ανοιχτά του Αντίρριου επάνω στο φουσκωτό του παιχνίδι με αποτέλεσμα να μπει σε κίνδυνο η ζωή του.

Για καλή του τύχη, σύντομα έγινε αντιληπτό από ανθρώπους σε πλοίο και χάρη στους άριστους χειρισμούς του καπετάνιου το παιδί διασώθηκε σώο και αβλαβές.

Ο καπετάνιος – ήρωας μίλησε σήμερα στην εκπομπή “Alpha Παντού” και περιέγραψε τα όσα συνέβησαν και προκάλεσαν αίσθηση στο πανελλήνιο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γρηγόρης Καρνέσης ανέφερε: “Πηγαίνοντας για το Αντίρριο ενημερώθηκα από τη λιμενική αρχή ότι κάποιο παιδί πάνω σε φουσκωτό παιχνιδάκι έχει παρασυρθεί από τα ρεύματα στα ανοιχτά. Προσπάθησα να το εντοπίσω. Στην αρχή φαινόταν σαν σημαδουράκι αλλά τελικά ήταν αυτό το σωσίβιο”.

“Όταν το εντόπισα, έφυγα κατευθείαν και πήγα προς το μέρος του παιδιού για να μπορέσω να το πιάσω. Βέβαια, το παιδί ήταν ‘παγωμένο’, τρομοκρατημένο, γαντζωμένο πάνω στο σωσιβιάκι”.

“Ήταν περίεργη η κατάσταση, γιατί δεν ήταν κάποιος ενήλικας να μπορούσαμε να του πετάξουμε ένα σωσίβιο για να τον φέρουμε κοντά στο πλοίο. Έπρεπε το πλοίο να πάει κοντά στο φουσκωτό παιχνιδάκι. Αλλά μπορούσαν να δημιουργηθούν απόνερα και να ανατραπεί”.

“Το παιδί δεν αντιδρούσε. Του μιλούσαμε και αυτό δεν αντιδρούσε απλώς κοίταγε σαν χαμένο δεξιά και αριστερά”.

Δείτε όσα είπε:

https://streamable.com/wdt9ar