Δίκη της Χρυσής Αυγής: Απολογήθηκαν ο Χρήστος Παππάς και ο Ευστάθιος Μπούκουρας
Κοινωνία

Δίκη της Χρυσής Αυγής: Απολογήθηκαν ο Χρήστος Παππάς και ο Ευστάθιος Μπούκουρας

Δίκη της Χρυσής Αυγής: Απολογήθηκαν ο Χρήστος Παππάς και ο Ευστάθιος Μπούκουρας

“Προφυλακίστηκα στις 13 Ιανουαρίου 2014 και το χαρτί ανέγραφε ότι η απόφαση είχε παρθεί από τις 9 Ιανουαρίου. Υπήρχε προειλημμένη απόφαση με εντολή του τότε πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Η προφυλάκιση μου ήταν προϊόν εντολής”, ανέφερε ο Ευστάθιος Μπούκουρας στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ωστόσο, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποστήριξε πως η σχέση του με τους υπόλοιπους ήταν καθαρά επιδερμική κι εκείνος ήταν ξένο σώμα στη Χρυσή Αυγή. Ανέφερε πως είχε μόνο την ιδιότητα του υποστηρικτή και όχι του μέλους.

“Η σχέση με τα υπόλοιπα στελέχη και βουλευτές, ήταν καθαρά επιδερμική. Εγώ κοίταξα να πάρω το προσωνύμιο του βουλευτή Κορινθίας. Δεν είχαμε κοινά χαρακτηριστικά, στοιχεία και ενδιαφέροντα. Μόνο με τον Χρυσ. Αλεξόπουλο είχαμε κοινό ενδιαφέρον τη μουσική”.

Ο Ευστάθιος Μπούκουρας υποστήριξε στη συνέχεια πως στη Χρυσή Αυγή έζησε μία δεύτερη εφηβεία.

“Στη Χρυσή Αυγή έζησα τη δεύτερη μου εφηβεία. Από μικρός, επειδή στερήθηκα πράγματα λόγω της οικονομικής κατάστασης, στη Χρυσή Αυγή μου δόθηκε η ευκαιρία να βγάλω τον καταπιεσμένο μου εαυτό, το γλέντησα, τα ταξίδια, οι ομιλίες, το κρασάκι, το παρεάκι, την ιστορία την γράφουν οι παρέες κυρία Πρόεδρε. Πηγαίναμε ακούγαμε ανθρώπους, ανησυχίες, είχαμε γίνει σανίδα σωτηρίας”, εξήγησε ο κατηγορούμενος στην πρόεδρο για το πώς βίωσε την κοινοβουλευτική του θητεία στη Χρυσή Αυγή.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Χρήστος Παππάς στην ομολογία του.

Κλήθηκε από την πρόεδρο, να απαντήσει και για φωτογραφία του, “όχι και τόσο παλιά” όπου ο κατηγορούμενος εμφανίζεται να χαιρετά “με τεταμένη δεξιά” πάνω από τον τάφο του Μπενίτο Μουσολίνι, στην Ιταλία.

Ο κ. Παππάς, αφού ανέφερε πως ο χαιρετισμός είχε επικρατήσει στην Ελλάδα επί Μεταξά, δηλώνοντας περήφανος απόγονος πολεμιστή του ελληνοαλβανικού Μετώπου, κατέληξε πως ο τάφος του Ιταλού ιδρυτή του φασιστικού κόμματος αποτελεί “τουριστική διέλευση… δεν πήγα μόνον εκεί. Πέρασα όλη την βόρεια Ιταλία”.

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open: