Δήμητρα Πισπιρίγκου: Όσα κατέθεσε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών για τον θάνατο της Ίριδας – «Το χέρι της ήταν παγωμένο…»
Κοινωνία

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Όσα κατέθεσε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών για τον θάνατο της Ίριδας – «Το χέρι της ήταν παγωμένο…»

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Όσα κατέθεσε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών για τον θάνατο της Ίριδας – «Το χέρι της ήταν παγωμένο…»

Στο φως η κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου

Στο φως έφερε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» την κατάθεση που έδωσε η Δήμητρα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Ίριδας.

Μεταξύ άλλων η αδερφή της Δήμητρας Πισπιρίγκου ανέφερε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών πώς βρήκε το βρέφος μέσα στην κούνια αλλά και τι έγινε λίγες ώρες πριν από τον θάνατο και μετά.

«Η ώρα είχε πάει 11:30 μέχρι τότε ούτε εγώ πύτε η Ρούλα είχαμε πάει στο δωμάτιο των παιδιών.  Τελευταία φορά δηλαδή είχε πάει εκεί η Ρούλα γύρω στις 7!30 όπως σας είπα και πριν.

Πράγματι από τις 11 το βράδυ που κοιμήθηκε η Ίριδα μέχρι τις 11:30 που πήγα εγώ να την ξυπνήσω είχαν περάσει πολλές ώρες χωρίς να έχει φάει κάτι ή να πιει γάλα.

Αυτό πιστεύω ότι έτυχε εκείνη την ημέρα. Αφού ήμασταν έτοιμες πήγαμε στην κουζίνα εκεί με ρώτησε αν θέλω να φτιάξω φρουτόκρεμα ή αν θέλω να πάω να την ξυπνήσω. Θα την έφερα στην κουζίνα να την ταΐσουμε και μετά θα της αλλάζαμε πάνα και ρούχα για να φύγουμε.

«Μόλις πήγα να μπω στο δωμάτιο των παιδιών η πόρτα ήταν μισάνοιχτη όπως πάντα δηλαδή όταν κοιμούνται τα παιδιά. Την άνοιξα και μπήκα μέσα, κανένα από τα παιδιά δεν είχαν ξυπνήσει.

Πήγα πάνω από την κούνια της Ίριδας, την είδα εντελώς ξεσκέπαστη. Φορούσε μόνο τα ρούχα της. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η θέση που ήταν ξαπλωμένη η μπέμπα. Δεν ήταν στη θέση που ήταν συνήθως ξαπλωμένη. ήταν κάθετα στο στρώμα με το κεφάλι προς τα έξω και τα πόδια προς τη μεριά του τοίχου.

Ήταν ανάσκελα ξαπλωμένη και το κεφάλι της γερμένο προς τα δεξιά. Δεν ήταν στο κέντρο της κούνιας αλλά προς τα πάνω, δίπλα ακριβώς από τη μία από τις δύο μικρές πλευρές της κούνιας.

Όταν έπιασα το χέρι της ήταν παγωμένο. Σκέφτηκα ότι θα είχε ξυλιάσει το παιδί αφού ήταν ξεσκέπαστο. Είδα και τα ματάκια της και ήταν μισάνοιχτα. Ανησύχησα με αυτό που έβλεπα και ενστικτωδώς έβαλα το χέρι μου πάνω στο στήθος της για να δω αν αναπνέει, τότε διαπίστωσα ότι δεν κουνιόταν και δεν ανέπνεε» είπε χαρακτηριστικά η Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Δείτε όλο το απόσπασμα εδώ: