Δήμητρα της Λέσβου: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από το τραγικό τροχαίο – «Ο οδηγός πετούσε τα ρούχα ενώ εκείνη ψυχορραγούσε»
Κοινωνία

Δήμητρα της Λέσβου: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από το τραγικό τροχαίο – «Ο οδηγός πετούσε τα ρούχα ενώ εκείνη ψυχορραγούσε»

Δήμητρα της Λέσβου: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από το τραγικό τροχαίο – «Ο οδηγός πετούσε τα ρούχα ενώ εκείνη ψυχορραγούσε»

Η έκθεση των εμπειρογνωμόνων ρίχνει φως στην υπόθεση

Το πανελλήνιο είχε σοκάρει πριν από λίγους μήνες το τραγικό τέλος της «Δήμητρας της Λέσβου» που βρέθηκε νεκρή στα αζήτητα νοσοκομείου έπειτα από τροχαίο, στο οποίο έπεσε θύμα και εγκαταλείφθηκε.

Έξι μήνες μετά τον χαμό της το protothema.gr δημοσιοποίησε εικόνες ντοκουμέντα από το δυστύχημα  αλλά και λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το μοιραίο συμβάν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «οι δύο πραγματογνώμονες κατάφεραν να ακτινογραφήσουν τις κινήσεις του 84χρονου οδηγού της μαύρης Mercedes, που αμέσως μετά την παράσυρση της “Δήμητρας της Λέσβου” όχι μόνο δεν σταμάτησε να βοηθήσει άλλα έφυγε και 1.9 χιλιόμετρα μακριά, στάθμευσε το όχημα στη λεωφόρο Συγγρού κατέβηκε κάτω “ξεκόλλησε” τα απομεινάρια από τα ρούχα του άτυχου Δημήτρη Καλογιάννη που ψυχορραγούσε αβοήθητος στην άσφαλτο και τα πέταξε στο πεζοδρόμιο. «Ενέργεια δόλια και κατακριτέα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην έκθεση του ο κ. Δέδες. Ο δράστης μάλιστα, λόγω προχωρημένης ηλικίας, είχε δίπλωμα τριετίας που εκδόθηκε στις 12.6.19 και έληξε στις 12.6.21 ενώ το όχημα που ήταν στο όνομα της συζύγου του ήταν ανασφάλιστο.

Στην έκθεση αυτοψίας της Τροχαίας, περιγράφεται με λεπτομέρειες το φρικτό συμβάν στις 05:10 το ξημέρωμα της 9ης Απριλίου. Ένα τροχαίο που αν ο ηλικιωμένος οδηγός είχε σταματήσει, ίσως σήμερα ο δύστυχος Δημήτρης Καλογιάννης να ήταν ζωντανός αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται η “Δήμητρα της Λέσβου” φαίνεται πως χαροπάλευε δύο και πλέον ώρες μόνος και αβοήθητος σε κάποια άκρη της λεωφόρου Ποσειδώνος “Η υπηρεσία μας ενημερώθηκε για το τροχαίο ατύχημα την 07:15 ώρα.  Τραυματίας πεζός ανευρέθη στον τόπο του ατυχήματος και διεκομίσθη με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Τζάνειο. Το όχημα, την 07:50 ώρα της ιδίας ανευρέθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σταυθμευμένο και ασφαλισμένο στον παράδρομο της λεωφόρου Συγγρού 183. Το όχημα έφερε υλικές ζημιές στο εμπρόσθιο δεξιό μέρος, στη δεξιά εμπρόσθια πλευρά και στον δεξιό καθρέπτη καθώς έλειπε το κάλυμμα του. Παραπλεύρως του σταθμευμένου οχήματος και δεξιά αυτού ανευρέθησαν τμήματα ενδυμάτων ερυθρού χρώματος».