Δημήτρης Ιτούδης: «Νοσηλεύτηκα για έξι μέρες. Ο πυρετός δεν έπεφτε»
Κοινωνία

Δημήτρης Ιτούδης: «Νοσηλεύτηκα για έξι μέρες. Ο πυρετός δεν έπεφτε»

Δημήτρης Ιτούδης: «Νοσηλεύτηκα για έξι μέρες. Ο πυρετός δεν έπεφτε»

Όσα αποκάλυψε για την περιπέτεια με τον κορονοϊό

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης, νόσησε πριν από μερικές μέρες από κορονοϊό. Νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία ενώ σήμερα και έχοντας ξεπεράσει την περιπέτεια μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του STAR.

Ο γνωστός προπονητής δήλωσε: «Δεν υπάρχουν υπερβολές. Ο ιός είναι δίπλα μας, είναι γύρω μας.

Εγώ φιλοξένησα έναν πολύ καλό μου φίλο, που στις 6 του μηνός μου διεμήνυσε ότι είναι θετικός. Ταυτόχρονα εγώ στις 7 Αυγούστου έκανα το τεστ και ήμουν θετικός. Ενημέρωσα άμεσα τον κύκλο μου, που ήταν περισσότερα από 100 άτομα με τα οποία ήρθα σε επαφή. Ευτυχώς όλοι οι υπόλοιποι ήταν αρνητικοί.

Η ασθένεια ξεκίνησε με έναν απλό πυρετό και οι θεράποντες ιατροί, εφόσον έκανα τις πρώτες εξετάσεις, δεν συνιστούσαν νοσηλεία. Εντούτοις, ο πυρετός συνεχίστηκε και την 7η μέρα και δεν έπεφτε όπως θα έπρεπε. Εκεί ήταν καταλυτική η παρουσία της κυρίας Πουλάκου στην παθολογική του νοσοκομείου Σωτηρία. Ουσιαστικά έπαιξε με τους δικούς μου μπασκετικούς όρους και μου είπε ότι αυτή είναι η κόουτς και εγώ ο παίκτης και θα πρέπει να ακολουθήσω τις οδηγίες της. Νοσηλεύτηκα σχεδόν έξι μέρες.

Δεν πιστεύω ότι η συναισθηματική κατάσταση έχει να κάνει με τον φόβο αλλά με την άγνοια.

Όταν δεν γνωρίζεις κάποια πράγματα και όταν θεωρείς ότι ο πυρετός θα πέσει αλλά δεν ξέρεις τι συμβαίνει στον οργανισμό σου, τον λόγο τότε έχουν οι ειδήμονες. Οι ειδικοί μίλησαν και η εξέλιξη και βελτίωσή μου ήταν άμεση από το πρώτο βράδυ.

Υπήρξαν και υπάρχουν φίλοι μου που αιφνιδιάστηκαν αλλά βιώνοντας το μέσω εμού, πλέον είναι συνειδητοποιημένοι. Ο νέος κόσμος ξέρει πολύ καλά ότι προφανώς χρειάζεται και τη διασκέδασή του αλλά ταυτόχρονα πρέπει να πειθαρχήσουμε στα μέτρα. Ουσιαστικά εμείς πρέπει να είμαστε αυτοί που θα αποτρέψουν τη διασπορά του ιού. Είναι μια μάχη που δίνουμε όλοι μαζί και θα τηνκερδίσουμε».

Δείτε το βίντεο: