Δημήτρης Λιγνάδης: Δήλωσε αθώος και ζήτησε αποφυλάκιση με «βραχιολάκι»
Κοινωνία

Δημήτρης Λιγνάδης: Δήλωσε αθώος και ζήτησε αποφυλάκιση με «βραχιολάκι»

Δημήτρης Λιγνάδης: Δήλωσε αθώος και ζήτησε αποφυλάκιση με «βραχιολάκι»

Αθώος δήλωσε για ακομη μία φορά ο Δημήτρης Λιγνάδης όσον αφορά τις κατηγορίες που τον βαρύνουν ενώπιον της ανακρίτριας ενώ ζήτησε να τεθεί σε καθεστώς με «βραχιολάκι», αναλαμβάνοντας το κόστος της συσκευής.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μεταξύ άλλων ανέφερε στο υπόμνημά του: «Πριν ακόμη αναφερθώ σε κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά και αντικρούσω τις ψευδείς σε βάρος μου κατηγορίες θα πρέπει να επισημάνω ότι μετά την απολογία μου 25 Φεβρουαρίου 2021, κατά την οποίαν έδειξα το ψεύδος των ισχυρισμών των φερομένων βιασθέντων από εμένα, προβάλλοντας ισχυρά και ακλόνητα άλλοθι, ακολούθησε ένας μαραθώνιος καταθέσεων το φερόμενων θυμάτων και των προταθέντων από εκείνους μαρτύρων, στην προσπάθειά τους να επαναπροσδιορίσουν χρονικά τους υποτιθέμενους βιασμούς τους, καθώς απεδείχθη περίτρανα ότι δεν μπορούσαν να είχαν λάβει χώρα τότε που είχαν αναφέρει».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης για την υπόθεση που αφορά στην καταγγελία 24χρονου άνδρα, ο οποίος τον κατηγορεί για βιασμό πριν από 7 χρόνια, όταν βρισκόταν σε ηλικία 17 ετών, αναφέρει: «Τον καταγγέλλοντα ουδέποτε τον βίασα. Ο ισχυρισμός του περί δήθεν κατ’ εξακολούθηση βιασμό του από εμένα είναι ψευδής και κατασκευασμένος και δεν αποδεικνύεται από κανένα απολύτως αντικειμενικό στοιχείο. Κανείς δεν επιβεβαιώνει τα καταγγελλόμενα ούτε καν οι κοινοί μας γνωστοί, S.S και Τ.Μ, με τους ποιους ο καταγγέλλων είχε επαφές και εάν πράγματι συνέβαινε κάτι τόσο σοβαρό, θα τους το έλεγε ή θα είχαν αντιληφθεί κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του και θα τον ρωτούσαν, κάτι όμως που δεν προκύπτει. Το φερόμενο θύμα δεν προέβη σε καμιά απολύτως ενέργεια, όταν υποτίθεται ότι βιάστηκε, καθώς ούτε κατήγγειλε ό,τι δήθεν συνέβη ούτε εξετάστηκε έστω από κάποιον γιατρό».

Στη συνέχεια, ο σκηνοθέτης άφησε αιχμές για τον τρόπο που προσήλθε στην ανακρίτρια να καταθέσει το φερόμενο θύμα. «Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δήθεν βιασθείς δεν απευθύνθηκε στις διωκτικές αρχές μετά τις εγκληματικές ενέργειες που υποτίθεται ότι διέπραξαν σε βάρος του 2015, αλλά κατέθεσε σχετικά με αυτές μετά από έξι ολόκληρα χρόνια» είπε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είχε ποτέ καμία σεξουαλική επαφή με τον καταγγέλλοντα είτε με τη συναίνεση του είτε χωρίς. «Κάποιες μέρες τον είχα φιλοξενήσει στο σπίτι μου, διότι μου το είχε ζητήσει, καθώς, όπως μου είχε πει, το δικό του σπίτι στερούταν ηλεκτροδότησης. Όσες φορές έμεινε στο σπίτι μου, κοιμόταν στον καναπέ του σαλονιού. Ο καταγγέλλων δεν είναι σε καμία περίπτωση θύμα βιασμού, είναι ένα στρατευμένος μάρτυρας».