Δήμος Αθηναίων: Rapid tests κορονοϊού στους άστεγους της πόλης
Κοινωνία

Δήμος Αθηναίων: Rapid tests κορονοϊού στους άστεγους της πόλης

Δήμος Αθηναίων: Rapid tests κορονοϊού στους άστεγους της πόλης

Με σκοπό την αποφυγή διασποράς του ιού

Στο πλαίσιο του σχεδίου αναχαίτισης του κορονοϊού ο δήμος Αθηναίων έστησε μία μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν κρούσματα στον άστεγο πληθυσμό της πόλης.

Οι ομάδες streetwork του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), πραγματοποιούν καθημερινά δειγματοληπτικά rapid tests και θερμομετρήσεις σε ανθρώπους που παραμένουν στους δρόμους, με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό των θετικών στον Covid-19 ατόμων και την διακομιδή τους στα νοσοκομεία αναφοράς της πόλης.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 70 δειγματοληπτικά rapid test σε άστεγους, πληθυσμιακή ομάδα που είναι από τις πιο ευάλωτες στον κορονοϊό, στους δρόμους, αλλά και στις δομές του ΚΥΑΔΑ, τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

Τις ομάδες του ΚΥΑΔΑ συνοδεύουν καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας ειδικά εκπαιδευμένοι νοσηλευτές που διατέθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα με τα rapid test, ομάδες του streetwork εξακολουθούν να παρέχουν στους ανθρώπους που κοιμούνται στο δρόμο, εκτός από ρούχα και φαγητό, μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό (kit με μάσκα και αντισηπτικό) και να τους ενημερώνουν για τις διαθέσιμες δομές φιλοξενίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ