Δήμος Αθηναίων: Άνοιξε ο ξενώνας για άστεγους εξαρτημένους
Κοινωνία

Δήμος Αθηναίων: Άνοιξε ο ξενώνας για άστεγους εξαρτημένους

Δήμος Αθηναίων: Άνοιξε ο ξενώνας για άστεγους εξαρτημένους

Το μήνυμα του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη

Τη λειτουργία του ξεκίνησε σήμερα ο ξενώνας για άστεγους εξαρτημένους του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου ο ξενώνας θα παρέχει υπηρεσίες στέγασης, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, νοσηλευτικής φροντίδας, συμβουλευτικής, ψυχοκοινωνικής στήριξης, ένταξης, κατά προτεραιότητα σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης και διασύνδεσης με υπηρεσίες υγείας, νομικής συνδρομής, πρόνοιας, κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης.

Στο χώρο του θα μπορούν να φιλοξενηθούν 70 άτομα – με δυνατότητα υποδοχής έως 140 ατόμων- και για διάστημα έως 6 μήνες.

Στη δημιουργία της δομής αυτής συνέβαλαν το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ), ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), η “Αποστολή” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το “Δίκτυο Ομότιμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών”, η PRAKSIS, οι “Γιατροί του Κόσμου”, ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος “Προμηθέας”, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή” και ο Οργανισμός STEPS.

Τη σπουδαία αυτή πρωτοβουλία παρουσίασε και μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανεβάζοντας σχετικό βίντεο για το μεγαλόπνοο αυτό έργο.

Για πρώτη φορά, ένα σπίτι για τους άστεγους τοξικοεξαρτημένους. Στέγη, ιατρική και επιστημονική φροντίδα. Το καταφέραμε μέσα στην κρίση γιατί το κάναμε μαζί”, έγραψε ως λεζάντα.

https://www.instagram.com/p/B_RrC4al709/?utm_source=ig_web_copy_link

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ