Δήμος Σερρών: Πρωτοφανής απόφαση για τα αδέσποτα
Κοινωνία

Δήμος Σερρών: Πρωτοφανής απόφαση για τα αδέσποτα

Δήμος Σερρών: Πρωτοφανής απόφαση για τα αδέσποτα

Η απόφαση του Δήμου Σερρών ξεσήκωσε τις φιλοζωικές οργανώσεις. Ο Δήμος προτείνει την ευθανασία όλων των σκύλων που μοιάζουν στη ράτσα πιτ μπουλ.

Βέβαια, η πρόταση του δημάρχου Σερρών κ. Πέτρου Αγγελίδη είναι ήδη γνωστή από το 2016. Για την ακρίβεια, ο κ. Αγγελίδης τότε είχε προτείνει την ευθανασία όλων των αδέσποτων ζώων που δεν υιοθετούνται.

Απαγορεύονται πλέον και οι μαζικές στειρώσεις. Μπορεί ο δήμος –σύμφωνα με πάντα με δικές τους δηλώσεις- να στέλνει τα σκυλιά ανά δεκάδες στη Γερμανία αλλά δεν θέλει συνεργασία με άλλους ξένους κτηνιάτρους που στειρώνουν εκατοντάδες ζώα δωρεάν.

Η φιλοζωική οργάνωση Hundegarten Serres E.V. κάνει διαρκώς εκκλήσεις εδώ και χρόνια συγκεντρώνοντας χιλιάδες ευρώ, μία από τις τελευταίες εκκλήσεις αφορά την κατασκευή στεγάστρων στο χώρο του κυνοκομείου. Άραγε οι Γερμανοί πολίτες γνωρίζουν που πάνε τα χρήματά τους;

Οι Γερμανοί γνωρίζουν ότι τα 700 σκυλιά κρατούνται έγκλειστα παρανόμως και με τα χρήματα τα δικά τους και Ελλήνων δημοτών κατασκευάστηκαν επίσης παρανόμως παραπήγματα στον προαύλιο χώρο;  Η νομοθεσία κανονικά επιβάλλει να παραμείνουν όσα ατομικά κλουβιά ορίζει η αδειοδότηση, η αδειοδότηση του κυνοκομείου Σερρών επιτρέπει την φιλοξενία έως και 70 ζώων.

Ωστόσο, με κάποιο τρόπο βγήκε άδεια για 520 ζώα βασισμένη στα αυθαίρετα παραπήγματα τα οποία όμως η πολεοδομία προ 2 μηνών τους υποχρέωσε να γκρεμίσουν. Η πρωτοφανής άδεια για 520 σκυλιά παραμένει παρ’ όλα αυτά μέχρι και σήμερα.