Δήμος Ζίτσας: Παύεται από τα καθήκοντά του ο αντιδήμαρχος για την κακοποίηση του γαϊδάρου
Κοινωνία

Δήμος Ζίτσας: Παύεται από τα καθήκοντά του ο αντιδήμαρχος για την κακοποίηση του γαϊδάρου

Δήμος Ζίτσας: Παύεται από τα καθήκοντά του ο αντιδήμαρχος για την κακοποίηση του γαϊδάρου

Κύμα κατακραυγής προκάλεσε η βάναυση κακοποίηση του άτυχου ζώου

Κύμα κατακραυγής προκάλεσε η βάναυση κακοποίηση γαϊδάρου από τον αντιδήμαρχο Ζίτσας, ο οποίος αρχικά συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Ακολούθως, αποφασίστηκε η παύση των καθηκόντων του, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Σεβόμενοι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης κάναμε υπομονή και περιμέναμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Δεν σχολιάσαμε και δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση, διότι είμαστε οι τελευταίοι που θα δείξουμε ασέβεια στους θεσμούς της χώρας.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα τα λεγόμενά μας από σήμερα παύουμε από τα καθήκοντα του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έως να αποφανθεί η δικαιοσύνη για να μη θεωρηθεί από κανένα ότι αυτή η θέση ευθύνης θα χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.

Σε ένα Δήμο, όπως είναι ο δικός μας φύση και θέση κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός, θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε ζώου. Όποιος προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά υποκαθιστώντας τους θεσμούς τον αφήνουμε στην κρίση των δημοτών».

Για τα θλιβερά γεγονότα μίλησε στην εκπομπή Live News ο δικηγόρος του αντιδημάρχου λέγοντας πως:

«Δεν διερεύνησε κανείς την εκδοχή να ήταν ατύχημα. Δεν μπορεί να ξύπνησε μια μέρα και να είπε “ας σύρω ένα γάιδαρο μέσα στο χωριό να με δούνε όλοι”», δήλωσε ο δικηγόρος Δημήτριος Δήμος.

Ισχυρίστηκε ότι το ζώο είχε τραυματιστεί μετά από επίθεση από λύκο, το ανέβασε στην καρότσα για να το μεταφέρει να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αλλά για άγνωστο λόγο το πόδι του γαϊδάρου έπεσε στην άσφαλτο και δεν το αντιλήφθηκε αμέσως. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ένα αποτρόπαιο θέαμα, αλλά αυτό που εξετάζεται δεν είναι το θέαμα σαν θέαμα, αλλά αν ο άνθρωπος είχε δόλο να ενεργήσει έτσι ή όχι».