Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Τι δήλωσε ο συνήγορος της 15χρονης στο Live News;
Κοινωνία

Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Τι δήλωσε ο συνήγορος της 15χρονης στο Live News;

Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Τι δήλωσε ο συνήγορος της 15χρονης στο Live News;

Προφυλακίστηκε η κόρη του θύματος και ο φίλος της

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα. Ο 16χρονος που παραδόθηκε στις Αρχές προφυλακίστηκε χθες, ενώ σήμερα ακολούθησαν τον δρόμο για τη φυλακή η 15χρονη κόρη του θύματος και ο 17χρονος φίλος της.

Νωρίς το πρωί βρέθηκαν στην ανακρίτρια ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News ο 16χρονος αρνούμενος την οποιαδήποτε ανάμειξη με το έγκλημα δήλωσε: «Δεν τη σκότωσα εγώ. Δεν ήξερα τι θα συμβεί. Μου είχαν πει ότι θα κλέβαμε μια πιστωτική κάρτα για να πάμε για ψώνια. Τον φόνο τον έκανε μόνος του ο 17χρονος. Η κοπέλα ήταν στο διπλανό δωμάτιο.

Ζητάω συγγνώμη. Ήμουν μπροστά στο φόνο. Το λάθος μου είναι ότι δεν τον εμπόδισα. Έμεινα μαζί τους από φόβο. Με απείλησαν ότι αν φύγω θα φορτώσουν σε εμένα το έγκλημα».

Η 15χρονη κόρη του θύματος κατηγορείται για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως ενώ μιλώντας στην ανακρίτρια παραδέχτηκε ότι άκουγε τις κραυγές της μητέρας της από το διπλανό δωμάτιο. Μάλιστα τόνισε ότι αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο δολοφονίας επειδή είχαν συχνούς καβγάδες.

Αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και τοξικολογικής εξέτασης επέβαλε ο δικηγόρος της 15χρονης, Σπύρος Δημητρίου.

Μιλώντας στο Live News τόνισε ότι ήταν αναμενόμενο και επιβεβλημένο να γίνει προσωρινή κράτηση των κατηγορουμένων.  «Ένα τέτοιο αποτρόπαιο έγκλημα φαίνεται και από τη Δικαιοσύνη πλέον επισήμως, τρία ανήλικα παιδιά. Ηλικίας 15,16,17 ετών. Τι κάνει η πολιτεία και τι κάνουμε εμείς που είμαστε εμπλεκόμενοι στην ποινική του μεταχείριση.

Δύο είναι τα τεινά. Ή και τα τρία αυτά παιδιά είναι εγκληματικές προσωπικότητες, θα οδηγηθούν στα κατάλληλα καταστήματα νέων, και κάποια στιγμή θα απολυθούν και θα επιστρέψουν στην κοινωνία, ένας Θεός ξέρει με ποιον τρόπο και ποια ετοιμότητα.

Ένα άλλο ενδεχόμενο που ερευνάται είναι η τυχόν χρήση ουσιών για να δοθεί μια εξήγηση. Είναι ακατανοήτη αυτή η στάση και προσπαθούμε να δώσουμε μια εξήγηση. Δεν μπορεί να φανεί το πραγματικό κίνητρο και η μεθοδολογία που στήθηκε», δήλωσε ο Σπύρος Δημητρίου.

Δείτε το βίντεο: