Εξελίξεις μετά το πόρισμα για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου
Κοινωνία

Εξελίξεις μετά το πόρισμα για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Εξελίξεις μετά το πόρισμα για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Μετά τις μηνύσεις κατά όλων εκείνων που ενεπλάκησαν λόγω αρμοδιότητας στο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου , που προανήγγειλε εκ μέρους της οικογένειάς του η εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής,  η παράδοση του ιατροδικαστικού πορίσματος για το θάνατο του Ζακ φαίνεται ότι κίνησε και τα γρανάζια του μηχανισμού αποδόσεων ευθυνών στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να προβαίνει σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και απόσπαση των εννέα αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. που ενεπλάκησαν στο περιστατικό σε επιτελικές θέσεις της ΓΑΔΑ, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Κατά πληροφορίες μάλιστα,  η ηγεσία της Αστυνομίας ζήτησε η διαδικασία αυτή να επισπευσθεί και εφόσον προκύψει εμπλοκή σε βάρος των αστυνομικών, να αποδοθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές ευθύνες.

Θυμίζουμε πως όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Άννυ Παπαρούσου, εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, η οικογένεια του 33χρονου έχει δώσει εντολή να υποβληθούν μηνύσεις σε βάρος όλων όσων ενήργησαν από το ΕΚΑΒ και την ΔΙΑΣ στο σημείο όπου βρέθηκε αιμόφυρτος ο Ζακ. Την Τρίτη άλλωστε, το πόρισμα για τα αίτια του θανάτου κατέληξε στο συμπέρασμα πως αυτή ήταν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου (δηλαδή ισχαιμικό επεισόδιο) που προκλήθηκαν συνεπεία των πολλαπλών τραυμάτων στο σώμα του.