Έφη Κακαράντζουλα: Σήμερα η απόφαση επί της ενοχή της – «Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, αλλά τη ζωή της» είπε ο Εισαγγελέας
Κοινωνία

Έφη Κακαράντζουλα: Σήμερα η απόφαση επί της ενοχή της – «Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, αλλά τη ζωή της» είπε ο Εισαγγελέας

Έφη Κακαράντζουλα: Σήμερα η απόφαση επί της ενοχή της – «Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, αλλά τη ζωή της» είπε ο Εισαγγελέας

Δευτερολόγησε για να απαντήσει στην υπεράσπιση

Την απόφασή του επί της ενοχής της Έφης Κακαράντζουλα θα ανακοινώσει τελικά σήμερα το δικαστήριο το οποίο μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων διέκοψε τη συνεδρίαση του για να συσκεφθεί.

Λίγο πριν αποσυρθεί το δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ζήτησε τον λόγο για να απαντήσει στην υπεράσπιση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε πως «Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει».

Κατά τον Εισαγγελέα «Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου».

Το ελαφρυντικό που ζήτησε ο Σάκης Κεχαγιόγλου και η αγόρευσή του

Νωρίτερα, ο Σάκης Κεχαγιόγλου ζήτησε να καταλογιστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στην κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Ο συνήγορος τόνισε στο δικαστήριο πως μόνο αυτό το ελαφρυντικό διεκδικεί για την εντολέα του καθώς η οικονομική της κατάσταση δεν της επιτρέπει να δείξει εμπράκτως την ειλικρινή της μεταμέλεια.

«Αν μπορέσουν τα επόμενα χρόνια η Έφη και η οικογένειά της να βοηθήσουν οικονομικά την Ιωάννα θα ήταν μια πράξη ηθική. Η Ιωάννα είναι αξιοπρεπέστατη. Και η οικογένειά της. Δεν ξέρω αν εγώ θα ήμουν τόσο αξιοπρεπής στη θέση της. Το ελαφρυντικό, κύριοι ένορκοι, αναγνωρίζεται ανεξάρτητα από τη βαρύτητα της πράξης» είπε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Ο συνήγορος ανέπτυξε το σκεπτικό του για τη μετατροπή της κατηγορίας και επικαλέστηκε αποφάσεις δικαστηρίων που έχουν αναγνωρίσει σε δράστες ανάλογων επιθέσεων το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και όχι αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας το οποίο αποδόθηκε στην εντολέα του.

Μάλιστα έκανε αναφορά στην επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη, όπου το αδίκημα που αποδόθηκε στο δράστη ήταν της βαριάς σκοπούμενης βλάβης λέγοντας πως στην περίπτωση της Έφης «ήταν σφάλμα της εισαγγελίας η δίωξη που ασκήθηκε. Κατά τη γνώμη μου ήθελε να τραυματίσει, δεν την ήθελε νεκρή. Είχε 100 τρόπους αν ήθελε να τη σκοτώσει».

Κατά τον συνήγορο, η 37χρονη έπεσε θύμα της εμμονής της «γιατί ερωτεύτηκε, γιατί παθιάστηκε με το λάθος άνθρωπο… Είναι ένοχη γιατί ζήλεψε και οργίστηκε. Είναι ένοχη γιατί δεν ζήτησε τη βοήθεια ειδικού για να αντιμετωπίσει το πάθος της. Αντί για αυτό πήγαινε στις χαρτορίχτρες. Είναι ένοχη απέναντι στη Ιωάννα γιατί της κατέστρεψε την υγεία και το πρόσωπο. Είναι ένοχη απέναντι στην οικογένεια της Ιωάννας και την οικογένειά της και είναι ένοχη και απέναντι στον εαυτό της της, γιατί κηλίδωσε το όνομά της και θα περάσει στην ιστορία ως βιτριολίστρια», είπε ο συνήγορος.

«Αλλά είναι αθώα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία κατηγορείται» κατέληξε ο κ. Κεχαγιόγλου.