«Έφυγε» από τη ζωή ο ιδρυτής του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, Θεόδωρος Χαραγκιώνης
Κοινωνία

«Έφυγε» από τη ζωή ο ιδρυτής του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, Θεόδωρος Χαραγκιώνης

«Έφυγε» από τη ζωή ο ιδρυτής του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, Θεόδωρος Χαραγκιώνης

Σε ηλικία 75 ετών

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του ιδρυτή του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, Θεόδωρου Χαραγκιώνη, σε ηλικία 75 ετών.

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων (ΣΙΣΑ), σε ανάρτησή του στο Facebook, έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου.

«Πληροφορηθήκαμε με λύπη ότι ο πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, Θεόδωρος Χαραγκιωνης δεν είναι πια κοντά μας. Ο κ. Χαραγκιωνης ήταν φίλος του Συλλόγου μας και νικητής του 1ου Ραλλυ 24 Ώρες Ελλάδα το 1998. Καλό ταξίδι πρόεδρε».

Λίγα λόγια για τον Θεόδωρο Χαραγκιώνη:

Ο Θεόδωρος Ν. Χαραγκιώνης, εκτελεστικός πρόεδρος των εταιρειών του Ομίλου Χαραγκιώνη, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1948 και ήταν από το 1971 διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών.

Ο Ομιλος Χαραγκιώνη, είναι ομάδα οικογενειακών επιχειρήσεων που ειδικεύεται στην επένδυση – ανάπτυξη και μακροχρόνια εκμετάλλευση επαγγελματικών ακινήτων στα κέντρα των σημαντικότερων ελληνικών πόλεων, με επίκεντρο την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, στην ανάπτυξη και διαχείριση σταθμών αυτοκινήτων και στο λιανικό εμπόριο ειδών πολυτελείας.

Η επαγγελματική του εμπειρία έχει ενισχυθεί από μεταπτυχιακά προγράμματα στο University of Shopping Centers το 1987 στην Atlanta (GA) και το 1988 στο San Francisco (CA), διοίκηση επιχειρήσεων το 1996 στο Stanford University, Palo Alto (CA), εξελιγμένη ανάπτυξη και διοίκηση ακινήτων και πολεοδομικό σχεδιασμό τα έτη 2001, 2002, 2003 στο Harvard G.S.D. Boston (MA) όπου έχει υπηρετήσει και ως επίκουρος καθηγητής και Ηγεσία το 2004 στο London Business School.

Διετέλεσε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του ICSC (International Council of Shopping Centers) που βραβεύει ετησίως τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης. Είναι μέλος του Advisory Committee του ICSC Europe και πρόεδρος της ελληνικής εθνικής επιτροπής του ICSC. Προεδρεύει επίσης του Συνδέσμου Επένδυσης και Ανάπτυξης Ακινήτων (ΣΕΑΑΚ) και είναι μέλος του ULI (Urban Land Institute).

Ηταν ιδρυτής και πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου – Ιδρυμα Θεοδώρου & Γιάννας Χαραγκιώνη, που στεγάζεται σε χώρο επιφάνειας 5.000 τ.μ., στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του σταθμού μετρό «Βικτώρια», όπου εκτίθενται 120 ιστορικά αυτοκίνητα, εναλλασσόμενα, από τριπλάσια σε αριθμό συλλογή.