Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αυτός θα είναι ο δικηγόρος του 32χρονου πιλότου
Κοινωνία

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αυτός θα είναι ο δικηγόρος του 32χρονου πιλότου

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αυτός θα είναι ο δικηγόρος του 32χρονου πιλότου

Τα πρώτα λόγια του πιλότου μετά την ομολογία του

Ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα και δυο πλημμελήματα ασκήθηκε στον 32χρονο πιλότο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο που ομολόγησε πως σκότωσε τη σύζυγό του Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Μετά την ομολογία του πιλότου ασκήθηκε εις βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου.

Αν και αρχικά, ο 32χερονος είχε αρνηθεί να καλέσει δικηγόρο, τελικά, σύμφωνα με δημοσίευμα από «Τα Νέα», την υπεράσπισή του ανέλαβε ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου, ο οποίος μιλώντας για τον πελάτη του ανέφερε: «Μου είπε ότι θέλει να τιμωρηθεί γι’ αυτά που έκανε».

Ποιος είναι όμως ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου που ανέλαβε την υπεράσπιση του 32χερονου;

Ο Βασίλης Σπύρου είναι γεννημένος στην Αθήνα την 28η Οκτωβρίου του 1975 και κατάγεται από τα Ιωάννινα. Είναι γιος του αρεοπαγίτη Σπυρίδωνα Σπύρου ειδικού ανακριτή στην «υπόθεση Κοσκωτά» και μέλους του ειδικού δικαστηρίου της εποχής εκείνης, ο οποίος υπήρξε καθοδηγητής στην πορεία της ζωής του. Ο ίδιος έχει κάνει σπουδές στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου της Ματσεράτα Ιταλίας και εν συνεχεία στη Νομική Σχολή Αθηνών από όπου και αποφοίτησε, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Δημόσια Διοίκηση.

Έχει εργαστεί στο Δικηγορικό γραφείο του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου και κατόπιν ίδρυσε το προσωπικό του γραφείο. Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, μέλος της Ένωσης ποινικολόγων και της Ένωσης ευρωπαίων ποινικολόγων.

Τέλος, έχει πολιτευθεί το 2015 με το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, την «Ένωση Κεντρώων», έχοντας τη θέση του Διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Σήμερα είναι υποψήφιος βουλευτής της «Ένωσης Κεντρώων» στην Περιφέρεια Αττικής στον Ανατολικό τομέα.