Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τα τέσσερα επίπεδα της έρευνας της αστυνομίας
Κοινωνία

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τα τέσσερα επίπεδα της έρευνας της αστυνομίας

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τα τέσσερα επίπεδα της έρευνας της αστυνομίας

Τι εξετάζουν από τον χώρο του εγκλήματος και μέσα από την ομολογία του συζύγου της 20χρονης δολοφονημένης

«Σαφάρι» ερευνών έχει ξεκινήσει η αστυνομία για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά μπροστά στον σύζυγό της και το 11 μηνών μωράκι τους.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του «Βήματος» και των «Νέων» Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο οποίος μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και το Live News, η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει την μαρτυρία του συζύγου του θύματος, ο οποίος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς για τη βιαιότητα και την πίεση των δραστών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τον είχαν δέσει και του είχαν βάλει μονωτική ταινία στο στόμα.

Ακόμα, ενδεικτικός είναι ο τρόπος που έπνιξαν την κοπέλα – πιθανόν με τα ρούχα της – γι αυτό και βρέθηκε ημίγυμνη στο κρεβάτι, πεσμένη μπρούμυτα. Ο 32χρονος έχασε τις αισθήσεις του λόγω της πίεσης που αισθανόταν στην πρώτη φάση της επίθεσης των δραστών.

Την ίδια στιγμή, βρέθηκε ένα αποτύπωμα στον χώρο που όμως ανήκει σε έναν εργάτη που είχε κάνει εργασίες στο σπίτι. Ένα ακόμα ζητούμενο είναι γιατί επέμειναν σε αυτό το σπίτι, με την αστυνομία να εξακολουθεί να ερευνά τους εργάτες που μπήκαν σε αυτό. Επιπλέον, εξετάζονται παρόμοιες ενέργειες σε βάθος μέχρι και οκταετίας.

Οι δράστες έδεσαν το σκυλί κρεμασμένο από την κουπαστή. Μπορεί οι ίδιοι να το κρέμασαν ή μόνο του να έκανε μια κίνηση όντας δεμένο και να πήδηξε στο κενό.

Από την ΕΛ.ΑΣ ερευνήθηκε και το ενδεχόμενο να σχετίζεται η επίθεση με μια διάρρηξη στο Χαλάνδρι τον Δεκέμβριο του 2020 που φέρθηκαν βίαια στην κόρη ενός ζευγαριού. Ωστόσο η υπόθεση έχει σημαντικές διαφορές.

Παράλληλα, εξετάζεται μια λίστα με 300 ποινικούς που συμμετείχαν σε συμμορίες με καλάσνικοφ, κακοποιήσεις κι έχουν αποφυλακιστεί την τελευταία τριετία.