Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Κοινωνία

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Ποιες είναι οι εσωτερικές και διεθνείς ειδήσεις αυτή την ώρα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

Ειδήσεις

Συνάντηση Γεννηματά-Παπανδρέου

Συνάντηση διάρκειας δύο ωρών είχαν η Φώφη Γεννηματά και ο Γιώργος Παπανδρέου χθες.

Η συνάντηση έγινε στο σπίτι της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στη Βούλα και σύμφωνα με πληροφορίες είχε κανονισθεί να γίνει μόλις ο κ. Παπανδρέου επέστρεφε από το εξωτερικό.

Γερμανικό βραβείο σε Τσίπρα-Ζάεφ

Το φετινό βραβείο «Ewald von Kleist» της 55ης Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια θα απονεμηθεί στις 16 Φεβρουαρίου στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Την πρόθεση για την βράβευση των δύο πρωθυπουργών είχε ανακοινώσει πριν πέντε ημέρες σε μήνυμα του στο twitter ο πρόεδρος του θεσμού Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ.

Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Ζάεφ αποδέχτηκαν την πρόσκληση και θα παραβρεθούν στη συνέλευση στο Μόναχο (15-17 Φεβρουαρίου).

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκε στην Ιταλία

Η ιταλική οικονομική αστυνομία ανακοίνωσε χθες Πέμπτη την κατάσχεση στο λιμάνι της Γένοβας (βορειοδυτικά) ποσότητας δύο τόνων και πλέον ανόθευτης κοκαΐνης, εκτιμώμενης αξίας περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ, που προερχόταν από την Κολομβία και είχε προορισμό την Ισπανία.

Η κατάσχεση αυτή είναι «η μεγαλύτερη που έχει γίνει στην Ιταλία τα τελευταία 25 χρόνια», τόνισε η αστυνομία σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα, διευκρινίζοντας ότι αποτέλεσε καρπό της συνεργασίας με τις αρχές της Κολομβίας, της Ισπανίας και της Βρετανίας.

Τα ναρκωτικά προορίζονταν για τη Βαρκελόνη της Ισπανίας, για να διατεθούν κατόπιν στην ευρωπαϊκή αγορά.

Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα

Πρωτομηνιά με βελτιωμένο καιρό

Η κίνηση στους δρόμους

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Η χρήσιμη είδηση της μέρας

Από σήμερα τίθεται σε ισχύ η αύξηση του κατώτατου μισθού που υπέγραψε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Μαζί αυξάνονται 24 επιδόματα και παροχές. Μεταξύ αυτών είναι και τα εξής:

  • Ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας αυξάνεται από τα 586,08 ευρώ στα 650 ευρώ.
  • Ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στα μητρώα ανέργων από 215,85 στα 240 ευρώ.
  • Ειδικό βοήθημα λήξης ανεργίας από 187 ευρώ σε 207 ευρώ.
  • Ειδικό Βοήθημα λόγω Επίσχεσης Εργασίας ή Διακοπής Εργασιών από 287,8 ευρώ στα 319,4 ευρώ.
  • Προγράμματα απασχόλησης. Οι αμοιβές των Κοινωφελών Προγραμμάτων αναμένεται να διαμορφωθούν στα 546 ευρώ (νέος καθαρός μισθός) από 495 ευρώ σήμερα. Ταυτόχρονα αναμένεται να αυξηθούν και τα ανώτατα όρια επιδοτήσεων στα προγράμματα απασχόλησης.
  • Επιδόματα μακροχρόνια ανέργων, διαθεσιμότητας, ασκούμενων σπουδαστών ΤΕΙ, μαθητείας, πρακτικής άσκησης φοιτητών σχολών τουριστικής εκπαίδευσης, η ειδική επιδότηση εκδοροσφαγέων, η ειδική συμπληρωματική παροχή ανεργίας φορτοεκφορτωτών, η επιδότηση λόγω ανεργίας των ξεναγών, η επιδότηση λόγω ανεργίας αδελφών νοσοκόμων, το βοήθημα ανεργίας των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων (ΟΑΕΕ – ΕΤΑΑ), το επίδομα άδειας συμμετοχής σε εξετάσεις για σπουδαστές, φοιτητές, μαθητές που είναι εργαζόμενοι.