Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας
Κοινωνία

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σας

Ποιες είναι οι εσωτερικές και διεθνείς ειδήσεις αυτή την ώρα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

Ειδήσεις

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της έκρηξης στην Καλαμάτα

Πέντε παρέες βρίσκονταν στο εσωτερικό της ταβέρνας όπου το Σάββατο σημειώθηκε έκρηξη από φιάλη προπανίου στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha, η σύζυγος του ιδιοκτήτη, που είναι και μία από τις τρεις νεκρές, κρατούσε μια φιάλη υγραερίου των 20 λίτρων και προσπαθούσε να αλλάξει τις μπουκάλες. Δούλευαν όλες οι εστίες της κουζίνας και υπήρξε διαρροή.

Το εσωτερικό της κουζίνας της ταβέρνας μετά την έκρηξη- Ευρωκίνηση

Το εσωτερικό της κουζίνας της ταβέρνας μετά την έκρηξη- Ευρωκίνηση

Οι αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για έξι μέτρα φλόγα.  Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, Δημήτρης Γεωργανάς, μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι αν είχε γίνει έκρηξη, θα είχε “σηκωθεί” στον αέρα όλο το κτίριο καθώς υπήρχαν κι άλλες μπουκάλες στον χώρο.

Το εσωτερικό της ταβέρνας μετά την έκρηξη- Ευρωκίνηση

Το εσωτερικό της ταβέρνας μετά την έκρηξη- Ευρωκίνηση

Έτοιμος για εκτόξευση ο ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 4

Τοποθετημένος μέσα στη ‘μύτη’ του εκτοξευτήρα Ariane 5, του πλέον ισχυρού εκτοξευτήρα του πλανήτη, ο δορυφόρος Hellas Sat 4 φορτίζει τις ειδικές του μπαταρίες στο ευρωπαϊκό διαστημοδρόμιο που βρίσκεται στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας.

Ήδη, εδώ και μερικά 24ωρα, έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία όλες οι διευθετήσεις κι η τελευταία τεχνική συνάντηση πριν την εκτόξευση και έτσι όλα είναι έτοιμα για την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου.

Ο δορυφόρος Hellas Sat 4 θα παρέχει καινοτόμες δορυφορικές υπηρεσίες, διευρύνοντας τις εργασίες της Hellas Sat στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Νότια Αφρική και είναι ένας από πιο σύγχρονους στον κόσμο.

Η εκτόξευση του δορυφόρου θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ. Όπως ανακοίνωσε η Hellas Sat θα πραγματοποιείται παράλληλα και διαδικτυακή μετάδοση (webcast) από την ιστοσελίδα της Hellas Sat.

Νεκρή ηλικιωμένη στη Νίκαια

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια του θανάτου μίας 85χρονης στη Νίκαια που βρέθηκε νεκρή από συγγενικό της πρόσωπο σε κατοικία στην οδό Ηλιουπόλεως 46.

Η οικία όπου διέμενε η 85χρονη έφερε ίχνη αναστάτωσης αλλά δεν διαπιστώθηκαν από την αστυνομία ίχνη παραβίασης.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου της ηλικιωμένης αναμένεται να δώσει η νεκροψία νεκροτομή. Προανάκριση διενεργείται από τη διεύθυνση ασφάλειας Αττικής.

Κροκόδειλοι στους δρόμους της Αυστραλίας

Μετά τον καύσωνα, σειρά έχουν οι βροχοπτώσεις στην Αυστραλία.

Έτσι, σύμφωνα με μετεωρολόγους, ένα σύστημα μουσώνα που κινείται πολύ αργά βρίσκεται πάνω από τη βόρεια Κουίνσλαντ και, σε ορισμένες περιοχές, η βροχόπτωση αναμένεται να φθάσει το επίπεδο που καταγράφεται συνήθως κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους.

Αυτό είχε ήδη ως αποτέλεσμα τεράστιες πλημμύρες. Οι αρχές αναγκάστηκαν χθες Κυριακή να ανοίξουν τους υδατοφράκτες, απελευθερώνοντας τεράστιες ποσότητες νερού, στην προσπάθειά τους να ελέγξουν την κατάσταση.

Στρατιωτικοί ανέπτυξαν αμφίβια οχήματα για να διασώσουν κατοίκους με φακούς στα χέρια που είχαν βρει καταφύγιο στις οροφές των σπιτιών τους, καθώς τμήματα της Πολιτείας Κουίνσλαντ μοιάζουν σαν να τα χτύπησε κατακλυσμό

Και μέσα σε όλα, σύμφωνα με την εφημερίδα Townsville Bulletin, θαλάσσιοι κροκόδειλοι θεάθησαν στους πλημμυρισμένους δρόμους.

Άστατος ο καιρός και σήμερα

Καιρός: Επιμένουν οι βροχές και η σκόνη