Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σου
Κοινωνία

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σου

Οι ειδήσεις που θα απασχολήσουν τη μέρα σου

Ποιες είναι οι ειδήσεις σήμερα; Τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο μέχρι στιγμής;

Ειδήσεις

Επίθεση με χημικά στο Χαλέπι

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν την Κυριακή στην πόλη Χαλέπι της Συρίας. Οι ενδείξεις δείχνουν πιθανή επίθεση με αέριο χλωρίνης. Η συριακή κυβέρνηση και η Ρωσία κατηγορούν τους αντάρτες της χώρας για την επίθεση.

Οι υγειονομικές αρχές στην πόλη ανέφεραν πως τα θύματα υπέφεραν από αναπνευστικές δυσκολίες, ερεθισμό στα μάτια και άλλα συμπτώματα που υποδεικνύουν το αέριο χλωρίνης. Ωστόσο, εκπρόσωποι των ανταρτών αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη. Όπως δηλώνουν δεν έχουν στην κατοχή τους χημικά όπλα.

Η επίθεση στην πόλη που ελέγχει η κυβέρνηση, έρχεται λίγες ώρες μετά τους βομβαρδισμούς ρωσικών μαχητικών εναντίον θέσεων των ανταρτών στην πόλη Ιντίλπ.

Ένταση στη Μαύρη Θάλασσα

Τεταμένο το κλίμα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο στενό Κερτς της Μαύρης Θάλασσας, που χωρίζει την Κριμαία από την Ρωσία. Το πολεμικό ναυτικό της Ουκρανίας καταγγέλει πως η Μόσχα άνοιξε πυρ εναντίον ουκρανικών πλοίων στην περιοχή, πλήττοντας ένα πλοίο και τραυματίζοντας ένα μέλος του πληρώματος.

Οι ισχυρισμοί της Ουκρανίας έρχονται λίγες ώρες μετά την ένταση στην περιοχή, καθώς η Ρωσία αποφάσισε να εμποδίσει το πέρασμα από το Στενό του Κερτς σε τρία ουκρανικά πλοία. Η Μόσχα τοποθέτησε ένα μεγάλο εμπορικό πλοίο στο άνοιγμα μιας γέφυρας.

Όχι στις αγελάδες με κέρατα

Δεν συντάχτηκαν οι Ελβετοί με το αίτημα του κτηνοτρόφου που ήθελε να προστατέψει τα κέρατα στις αγελάδες της χώρας. Βάσει των τελικών αποτελεσμάτων, το 45,28% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της πρότασής του. Αυτό σημαίνει πολύ απλά πως οι μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες θα μπορούν να προχωρούν σε αποκεράτωση των βοοειδών. Επιπλέον, δεν προχωρά η επιδότηση σε όσους κτηνοτρόφους διατηρούν τα κέρατα στις αγελάδες τους.

Δύο νεκροί από πυρκαγιά σε διαμέρισμα

Δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από υπόγειο διαμέρισμα στην οδό Αλκαμενούς στην πλατεία Αττικής. Το σπίτι έπιασε φωτιά τα ξημερώματα, με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να σπεύδουν στο σημείο προκειμένου να τη σβήσουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, τα θύματα ήταν δύο ηλικιωμένοι άνθρωποι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι πυροσβέστες βρήκαν μέσα στο διαμέρισμα διάφορα αντικείμενα παραπέμποντας τους στο ενδεχόμενοι οι δύο ηλικιωμένοι να ήταν ρακοσυλλέκτες.

Ξεκινούν δοκιμαστικά δρομολόγια του τραμ προς Πειραιά

Όλα φαίνεται πως είναι έτοιμα για να διανύσει ο πρώτος συρμός του Τραμ, το δρομολόγιο από το ΣΕΦ ως τον Πειραιά.  Ήδη, κατά μήκος της διαδρομής, στο κέντρο του Πειραιά, έχουν τοποθετηθεί ανακοινώσεις που ζητούν από τους οδηγούς να μην παρκάρουν πάνω στις γραμμές.

Παράλληλα, έχουν μετακινηθεί τα τσιμεντένια εμπόδια που έκλειναν τις γραμμές. Εφόσον όλα πάνε καλά, η παράδοση του έργου προς την ΣΤΑΣΥ θα είναι δυνατή στις αρχές του 2019.

Ο καιρός σήμερα

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη δυτική Κρήτη. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα θα έχουμε πρόσκαιρη βελτίωση καθώς τη νύχτα αναμένονται εκ νέου τοπικές βροχές στα δυτικά του νομού. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κίνηση στους δρόμους

Νέα εβδομάδα ξεκινά με βροχές και συννεφιά, που βγάζει ακόμη περισσότερα αυτοκίνητα στους δρόμους της Αθήνας. Η κίνηση στους δρόμους (στις 09.00)είναι λοιπόν αυξημένη, με αρκετές καθυστερήσεις και μποτιλιάρισμα στην Εθνική Οδό, στη Λεωφόρο Κηφισίας και στην Παραλιακή.

Κίνηση στους δρόμους-Photo αρχείου EUROKINISSI

Κίνηση στους δρόμους-Photo αρχείου EUROKINISSI

Πιο συγκεκριμένα αυξημένη η κίνηση στην Εθνική και στα δύο ρεύματα. Με δυσκολία η κυκλοφορία στην άνοδο από το Φάληρο ως και το ύψος της Φιλαδέλφειας. Αντίστοιχη η εικόνα στο ρεύμα προς Πειραιά, από την έξοδο της Αττικής Οδού στη Μεταμόρφωση ως και τις τρεις γέφυρες. Λίγο καλύτερη είναι η εικόνα στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και Βασιλέως Κωνσταντίνου στο κέντρο της Αθήνας. Τα οχήματα φαίνεται πως κινούνται χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες μέχρι το ύψος της Πανόρμου. Μποτιλιάρισμα στην Κηφισίας και στα δύο ρεύματα από το Γηροκομείο Αθηνών ως και το Παλαιό Ψυχικό. Με δυσκολία η κυκλοφορία στην κάθοδο από το Ολυμπιακό Στάδιο και μετά.

Δείτε αναλυτικότερο δελτίο κυκλοφορίας εδώ