Εκλογές 2023: Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί
Κοινωνία

Εκλογές 2023: Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Εκλογές 2023: Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Οι δηλώσεις τους

Οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές έχουν ανοίξει από τις 7:00 το πρωί, με τους πολιτικούς αρχηγούς να ασκούν από τους πρώτους το εκλογικό τους δικαίωμα.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κηφισιά έχοντας δίπλα του τον γιο του και την κόρη του. Όσο τα παιδιά του ψήφιζαν, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους πολίτες που παρευρέθηκαν εκεί αλλά και με τους δημοσιογράφους.

Μέχρι στιγμής είναι ο μόνος που χρησιμοποίησε το wallet αντί κανονικής αστυνομικής ταυτότητας.

«Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας, για υψηλότερους μισθούς, για ένα αποτελεσματικό σύστημα υγείας. Για μια πατρίδα πιο ισχυρή! Οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει μια καλύτερη ημέρα για την πατρίδα μας! Χρόνια πολλά και καλή ψήφο!».

ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε για άλλη μια φορά στην Κυψέλη δίνοντας το δικό του μήνυμα προς τους πολίτες!

«Καταρχάς να πω χρόνια πολλά στους εορτάζοντες! Ας ελπίσουμε σήμερα το βράδυ να γιορτάζει και ο ελληνικός λαός. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αλλάξει πορεία η χώρα.

Να αφήσουν πίσω μια κυβέρνηση αλαζονική και να ανοίξουν τον δρόμο για μια κυβέρνηση προοδευτικής συμμαχίας.

Μια κυβέρνηση που θα έχει νέα πρόσωπα, κυρίως όμως, νέο ήθος και ύφος διακυβέρνησης. Η αλλαγή είναι στα χέρια του λαού μας».

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Στη γενέτειρά του την Κρήτη ψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους υποσχέθηκε πώς θα είναι δίπλα στους πολίτες και θα φτιάξει ένα κράτος δικαίου που θα τους εκφράζει όλους.

«Καλώ κάθε Ελληνίδα και Έλληνα με ελπίδα και αισιοδοξία να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε. Και δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα μειώσει τις ανισότητες. Δημόσια παιδεία, δημόσια υγεία, με ίσες ευκαιρίες για όλα τα ελληνόπουλα.

Και μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Τους καλώ να γυρίσουν την πλάτη στη διχόνοια και την τοξικότητα. Να γυρίσουν την πλάτη σε όσους περιφρονούν τα πραγματικά τους προβλήματα. Σε όσους τα κάνουν όλα μόνο για την εξουσία.

Είναι ικανοί να κάνουν ικέτες της Χρυσής Αυγής. Σήμερα ήρθα να ασκήσω τα εκλογικά μου δικαιώματα, στον τόπο καταγωγής μου, το Αρκαλοχώρι για να υπογραμμίσω ποιο ήταν το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη», είπε μεταξύ άλλων.

ΚΚΕ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Λαμία και ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του για να είναι πιο δυνατοί την επόμενη μέρα.

«Ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα, τα έχει δει όλα. Έχει αποκτήσει μια μεγάλη πείρα. Καλούμε να έρθει να ψηφίσει δυναμώνοντας και ενισχύοντας το ΚΚΕ που θα είναι η δύναμη για να είναι δυνατός ο ίδιος ελληνικός λαός την επόμενη ημέρα.

ΜεΡα 25

Ο Γιάννης Βαρουφάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Λεωφόρο Ειρήνης και Αγίου Νικολάου 2 στο Πέραμα τονίζοντας πώς οι ψηφοφόροι δεν θα πρέπει να απέχουν!

Νέα Δημοκρατία

Οι πρώην πρωθυπουργοί της χώρας, Κωνσταντίνος Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς ψήφισαν στην Θεσσαλονίκη και στην Πύλο αντίστοιχα. Χωρίς να μπουν σε διαδικασία δηλώσεων περιμένουν ένα αξιόλογο αποτέλεσμα.

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο 111ο δημοτικό σχολείο στο Γκύζη.

«Σήμερα ψηφίζουμε για τη ζωή μας, με την ψυχή μας, με το μυαλό, με την καρδιά μας. Πάμε για να αλλάξουμε τον κόσμο, με αγάπη! Σήμερα κάνουμε την αρχή».

Γιώργος Παπανδρέου

Στην Πάτρα βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας ήταν αρκετά ευδιάθετος και μίλησε με όσους πολίτες παρευρέθηκαν στο σχολείο.

«Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες. Με την ψήφο μας σήμερα και τη συμμετοχή μας καθημερινά πρέπει να αλλάξει η Ελλάδα. Εύχομαι σε όλους σε αυτά τα σχολεία, στον χώρο της παιδείας, να είναι σύμμαχος όλων η γνώση στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Καλή ψήφο!».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Δεν είμαστε άθρησκοι! Κάναμε έναν τεράστιο μηχανισμό για να μην υπάρχει ενδεχόμενο νοθείας – αν και πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει. Οι Έλληνες να ψηφίσουν “Ελληνική Λύση” και να βάλουμε στη φυλακή τους κλέφτες και όσους κορόιδεψαν την Ελλάδα. Ψηλά το κεφάλι!».

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησε το δικό της εκλογικό δικαίωμα στο κέντρο της Αθήνας, στο 44ο δημοτικό σχολείο.