“Ελ. Βενιζέλος”: Αναχώρησαν 50 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα για τη Γερμανία
Κοινωνία

“Ελ. Βενιζέλος”: Αναχώρησαν 50 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα για τη Γερμανία

“Ελ. Βενιζέλος”: Αναχώρησαν 50 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα για τη Γερμανία

Παρουσία του πρωθυπουργού

Πενήντα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα αναχώρησαν σήμερα το πρωί από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” για τη Γερμανία παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Σήμερα είναι μία πολύ συγκινητική μέρα, καθώς 50 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα αναχωρούν από την Ελλάδα για να βρουν ένα νέο σπίτι στη Γερμανία”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στους δημοσιογράφους.

“Εδώ και πολλούς μήνες η Ελληνική Κυβέρνηση αγωνίζεται για να ευαισθητοποιήσει τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να υποστηρίξουν την πατρίδα μας, ώστε περισσότερα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, νέα παιδιά τα οποία ξέφυγαν από τον πόλεμο, από την καταδίωξη, να μπορούν να βρουν νέες οικογένειες και να κάνουν μία νέα αρχή στη ζωή τους. Και χαίρομαι που, ξεκινώντας από το Λουξεμβούργο και από τη Γερμανία, το πρόγραμμα αυτό αρχίζει επιτέλους να υλοποιείται”, συμπλήρωσε.

Τα παιδιά προέρχονται από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Χίου, της Σάμου και της Μυτιλήνης και είναι ηλικίας από 5 μέχρι 16 ετών.

Φτάνοντας στην πίστα του αεροδρομίου, τα παιδιά δέχθηκαν δώρα και ευχές για καλό ταξίδι.

Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται με τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την υποστήριξη της επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ylva Johansson. Σημαντική ήταν η συνεισφορά της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (IOM) και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το ‘Ασυλο (EASO).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Ευρωκίνηση