Ελασσόνα – Συγκλονίζει η οδηγός που έσωσε το μωρό από τον δρόμο: «Αν έτρεχα θα το είχα πατήσει»
Κοινωνία

Ελασσόνα – Συγκλονίζει η οδηγός που έσωσε το μωρό από τον δρόμο: «Αν έτρεχα θα το είχα πατήσει»

Ελασσόνα – Συγκλονίζει η οδηγός που έσωσε το μωρό από τον δρόμο: «Αν έτρεχα θα το είχα πατήσει»

«Δυστυχώς η μητέρα είναι 40 χρονών και ήταν σε κατάσταση μέθης», είπε η Κατερίνα Καινούργιου

Τα ξημερώματα της Τρίτης (28/9) στην κεντρική οδό της Οικονόμου, στην Ελασσόνα, έλαβε χώρα ένα απίστευτο περιστατικό, καθώς η νεαρή οδηγός, Ελένη Γκανιάτσιου, που έμπαινε στην πόλη, αντίκρυσε έντρομη στη μέση του δρόμου ένα μωρό δεκατριών μηνών μόνο του να μπουσουλάει, στις 12.30 το βράδυ.

Ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητο της ακολουθούσε φορτηγό, αλλά ευτυχώς η νεαρή οδηγός ακινητοποίησε τάχιστα το όχημα της, κατέβηκε και πήρε στην αγκαλιά της το μωρό.

«Γυρνούσα στο σπίτι μου και επέλεξα να πάω από άλλη οδό. Διακρίνω στο οδόστρωμα ότι κάτι υπάρχει. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν σακούλα, μετά νόμιζα ότι ήταν γάτα, αλλά μόλις άνοιξα την μεγάλη σκάλα με τα φώτα είδα ένα μωρό. Εκεί μου κόπηκαν τα πόδια. Νόμιζα ότι κάποιος θέλει να με απαγάγει. Κατέβηκα από το αυτοκίνητο, πήρα το μωρό αγκαλιά και τηλεφώνησα στο 100», σχολίασε η Ελένη Γκανιάτσου.

Τι έκανε το μωρό όταν το πήρε αγκαλιά;

«Το μωρό όταν το πήρα αγκαλιά ήταν χαρούμενο γελαστό. Εγώ έτρεμα και δεν ένιωθε το τρέμουλο το δικό μου. Ήρθε η αστυνόμος και πήρε αμέσως το παιδί αγκαλιά, ήρθε και η μάνα και έδειξε το βιβλιάριο υγείας του παιδιού για να αποδείξει ότι ήταν δικό της. Ήταν σοκαρισμένη και τρομαγμένη», είπε η οδηγός.

«Δυστυχώς η μητέρα είναι 40 χρονών και ήταν σε κατάσταση μέθης», είπε η Κατερίνα Καινούργιου και συνέχισε:

«Η μητέρα συνελήφθη και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη. Έχει οριστεί δικάσιμος και τις επόμενες μέρες θα επισκεφθεί το σπίτι κοινωνική λειτουργός για να δουν αν η μητέρα μπορεί να μεγαλώσει το μωρό».

Τέλος η οδηγός ανέφερε: «Αν έτρεχα θα το είχα πατήσει. Έκανα πρόταση στην μητέρα να βαπτίσουμε το μωρό εγώ μαζί με την αστυνομικό».