Ελεύθερος ο Ριχάρδος
Κοινωνία

Ελεύθερος ο Ριχάρδος

Ελεύθερος ο Ριχάρδος

Ελεύθερος αφέθηκε στις 14.00 ο επιχειρηματίας Ριχάρδος, έπειτα από το αίτημα αποφυλάκισης του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια. Η υπόθεση πήρε νέα τροπή έπειτα από την γνωμοδότηση της ΑΑΔΕ, σύμφωνα με την οποία δεν προκύπτει το αδίκημα της παράνομης εξαγωγής χρυσού και μη καταβολής δασμών.

Από χθες το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ανακριτικό γραφείο διαβιβάστηκε απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σε ερώτημα της δικαστικής λειτουργού, στο οποίο η Αρχή επικαλούμενη την τελωνειακή νομοθεσία, ενημέρωσε ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

Κατόπιν αυτού, όπως εκτιμούν νομικές πηγές, το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας παραμένει έωλο, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης. Αδικήματα, τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τους κατηγορούμενους.

Αίτηση αποφυλάκισης για τους 8 προφυλακισθέντες

Με αυτά τα δεδομένα οι συνήγοροι υπεράσπισης των οκτώ προφυλακισθέντων κατέθεσαν το πρωί αιτήματα άρσης της προσωρινής κράτησης των εντολέων τους.

Δικαστικές πηγές ωστόσο αναφέρουν ότι σε κάθε περίπτωση, η αποφυλάκιση θα προέκυπτε αυτεπαγγέλτως από την ίδια την ανακρίτρια, μετά την αποτίμηση των νέων στοιχείων που έχει στα χέρια της.