Ελλάδα: Ανοιχτοί από σήμερα οι αρχαιολογικοί χώροι
Κοινωνία

Ελλάδα: Ανοιχτοί από σήμερα οι αρχαιολογικοί χώροι

Ελλάδα: Ανοιχτοί από σήμερα οι αρχαιολογικοί χώροι

Με δωρεάν είσοδο προς το κοινό

Ανοίγουν από σήμερα περισσότεροι από 200 υπαίθριοι και ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι ανά την επικράτεια στο πλαίσιο της τρίτης φάσης προς την επιστροφή στην κανονικότητα.

Η Ακρόπολη, η Αρχαία Αγορά, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, η Δωδώνη, το Ασκληπιείο Επιδαύρου και πολλές δεκάδες άλλοι αρχαιολογικοί χώροι είναι επισκέψιμοι με διευρυμένο θερινό ωράριο (8 το πρωί με 8 το βράδυ) και φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις στο 1,5 μέτρο, η εξασφάλιση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού επισκεπτών ανά αρχαιολογικό χώρο, η σήμανση ασφαλών διαδρομών περιήγησης, ο διαχωρισμός εισόδου-εξόδου και η τοποθέτηση πλεξιγκλάς όπου είναι εφικτό και απαραίτητο και η εφαρμογή όλων των κανόνων για τους χώρους υγιεινής.

Επίσης, συστήνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος. Υπενθυμίζεται ότι τα μουσεία αναμένεται να ανοίξουν στις 15 Ιουνίου με τα αντίστοιχα μέτρα προστασίας.

Με αφορμή τη σημερινή μέρα που αποτελεί Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, η είσοδος σε όλα τα αρχαιολογικά αξιοθέατα είναι δωρεάν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ