Ελλάδα: Κλείνουν και τα εμπορικά καταστήματα
Κοινωνία

Ελλάδα: Κλείνουν και τα εμπορικά καταστήματα

Ελλάδα: Κλείνουν και τα εμπορικά καταστήματα

Επεκτείνονται τα μέτρα πρόληψης και στο λιανεμπόριο

Νέες ανακοινώσεις έκανε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος πριν από λίγο, αναφέροντας τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης της επιδημίας.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε πως όσοι εισέρχονται στην Ελληνική επικράτεια θα τίθενται σε κατ΄οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, ενώ θα υπάρχει και πρόστιμο σε όσους δεν συμμορφωθούν.

Από αύριο αναστέλλεται  η εφαρμογή του δακτυλίου στην Αθήνα μέχρι το τέλος του Απριλίου, ενώ “παγώνει” για δυο εβδομάδες και η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Επιπλέον, προβλέπεται η λήψη μέσων αυτοπροστασίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις, η τήρηση 2 μέτρων απόσταση μεταξύ των πελατών και η αποφυγή πληρωμής με μετρητά.

5.000 ευρώ θα είναι το πρόστιμο για όσους δεν ακολουθούν τους κανόνες και επιδεικνύουν “αντικοινωνική συμπεριφορά”.

Στο πλαίσιο επέκτασης των προληπτικών μέτρων κατά της διασποράς του ιού, κλείνουν από την Τετάρτη τα εμπορικά καταστήματα πλην των φαρμακείων, των σούπερ μάρκετ, της γενικότερης αλυσίδας τροφοδοσίας, των πρατηρίων καυσίμων και των τραπεζών.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Η εκπρόσωπος Τύπου επεσήμανε πως ο Πρωθυπουργός έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ζητώντας του να παραμείνουν οι εκκλησίες ανοιχτές μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο.

Δείτε αναλυτικά όλα τα νέα μέτρα που θα τεθούν άμεσα σε ισχύ:

https://streamable.com/d2dtq