Εμβολιάστηκε στο «Αττικόν» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Κοινωνία

Εμβολιάστηκε στο «Αττικόν» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Εμβολιάστηκε στο «Αττικόν» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Λίγο νωρίτερα έγινε και ο εμβολιασμός της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Είναι γεγονός, στη μία το μεσημέρι ξεκίνησε η επιχείρηση «Ελευθερία» στη χώρα μας και άρχισε επίσημα ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας. Πριν από λίγη ώρα εμβολιάστηκαν στο «Αττικόν» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο λοιμοξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Η νοσηλεύτρια Ευσταθία Καμπισιούλη ήταν η πρώτη που το έκανε το εμβόλιο στον Ευαγγελισμό, ως μια συμβολική πράξη και ακολούθησε ο Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Ορεστιάδα.

Το τρίτο εμβόλιο έγινε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπως είχε προγραμματιστεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ενώ, πριν λίγα λεπτά εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την επιστήμη και την ΕΕ  που παρέδωσε το εμβόλιο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Σήμερα όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας καθώς ξεκινά και στην πατρίδα μας ο μαζικός εμβολιασμός κατά του κορονοϊού. Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εμβολιαζόμαστε πρώτοι για να στείλουμε το παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Μαζί μας θα εμβολιαστούν σήμερα οι πρώτοι υγειονομικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευόμενος μέσα στους επόμενους μήνες να εμβολιαστούν όσοι περισσότεροι Έλληνες πολίτες.

«Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια εμβολιάστηκε και ο λοιμοξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.
Φωτογραφίες: Eurokinissi