Ενέδρα θανάτου στη Θεσσαλονίκη: Ρώτησαν 19χρονο τι ομάδα είναι και τον σκότωσαν – «Μη με χτυπάτε άλλο…» παρακαλούσε – Ξεχειλίζουν θλίψη τα social media
Κοινωνία

Ενέδρα θανάτου στη Θεσσαλονίκη: Ρώτησαν 19χρονο τι ομάδα είναι και τον σκότωσαν – «Μη με χτυπάτε άλλο…» παρακαλούσε – Ξεχειλίζουν θλίψη τα social media

Ενέδρα θανάτου στη Θεσσαλονίκη: Ρώτησαν 19χρονο τι ομάδα είναι και τον σκότωσαν – «Μη με χτυπάτε άλλο…» παρακαλούσε – Ξεχειλίζουν θλίψη τα social media

Οπαδικά κίνητρα πίσω από τη δολοφονία

Σοκαρισμένη είναι η ελληνική κοινωνία με τη δολοφονία 19χρονου, ο οποίος έτυχε να υποστηρίζει την ομάδα του Άρη και να βρεθεί στον δρόμο δύο ανδρών, προαφανώς αντίπαλης ομάδας, οι οποίοι θεώρησαν σωστό να του αφαιρέσουν τη ζωή γι αυτόν τον λόγο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το MEGA, λίγο μετά τα μεσάνυχτα μέσα από ένα αυτοκίνητο στην περιοχή Χαριλάου βγήκαν δυο άνδρες, ρώτησαν έναν 19χρονο νεαρό τι ομάδα είναι και αμέσως μετά άρχισαν να τον μαχαιρώνουν.

Μια μαχαιριά στην κεντρική αρτηρία του ποδιού, ακατάσχετη αιμορραγία. Ο 19χρονος Άλκης έχασε τη ζωή του μέσα σε λίγα λεπτά. Το νεαρό αγόρι δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, στη μέση του δρόμου, στην περιοχή του Χαριλάου.

Περπατούσε με φίλους, όταν κάποιοι τους πλησίασαν, τους ρώτησαν τι ομάδα είναι, κι ύστερα άρχισαν να τους μαχαιρώνουν. «Είναι καθαρά οπαδική βία. Είναι κρίμα παιδιά 19 χρονών να χάνονται έτσι», ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο θείος του 19χρονου μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS λίγες ώρες μετά το τραγικό μαντάτο.

«Τρία παιδιά… ο ανιψιός μου ήταν που πέθανε. Τον χτύπησαν στην φλέβα, από ό,τι άκουσα. Τι να σας πω ο ανιψιός μου ήταν το καλύτερο παιδί. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι έγινε, να πούμε… Μένει στη Βέροια ο αδελφός μου και ο γιος του ήταν φοιτητής στην Θεσσαλονίκη στο 1ο έτος. Τώρα, δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει γίνει. Είναι ο άλλος μου αδελφός, ο οποίος είναι στο ΑΧΕΠΑ τώρα».

Εκλιπαρούσε να σταματήσουν

Από νωρίς το πρωί στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος φίλαθλος του ΑΡΗ πολλοί είναι αυτοί που έχουν αφήσει ένα λουλούδι αλλά και κιτρινόμαυρα κασκόλ της αγαπημένης του ομάδας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 19χρονος και η παρέα του δέχθηκαν τη φονική επίθεση από οπαδούς αντίπαλης ομάδας οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με μαχαίρι και δρεπάνι.

Ο 19χρονος δέχτηκε τη μαχαιριά στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, στη κεντρική αρτηρία. Πολλά χτυπήματα δέχθηκαν και οι φίλοι του. Η γυναίκα που ειδοποίησε την αστυνομία τρομαγμένη από τις φωνές, πρόλαβε να ακούσει τον 19χρονο να εκλιπαρεί τους δολοφόνους του να σταματήσουν.

«Σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο…» φέρεται να είπε το θύμα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες της επίθεσης εξαφανίστηκαν από το σημείο με ΙΧ αυτοκίνητα. «Ακούσαμε φωνές, μετά κάτι να κοπανάει, ύστερα είδαμε έναν με ένα σκαμπό να κυνηγάει το ΙΧ» ανέφεραν.

«Δεν επρόκειτο για “οπαδική συμπλοκή”, όπως κάποιοι τεχνηέντως επιχειρούν να περιγράψουν το περιστατικό. Πιθανώς για να προσφέρουν άλλοθι στους δολοφόνους. Πρόκειται ξεκάθαρα για δολοφονική επίθεση», ήταν η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

«Σύσσωμοι, ο ΑΣ, η ΠΑΕ και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζουν την οδύνη τους για την απώλεια του οπαδού του Άρη και πάγια αποστρέφονται κάθε μορφή βίας», δήλωσε με ανακοίνωσή του ο ΠΑΟΚ.

Μετά τη δολοφονία η αστυνομία προσήγαγε 15 υπόπτους, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι εκτός από έναν, ο οποίος συνελήφθη γιατί επάνω του βρέθηκε ένας ναυτικός πυρσός.

«Καμία μορφή βίας δεν γίνεται ανεκτή. Το κράτος δικαίου προστατεύει όλους τους πολίτες. Η Ελληνική Αστυνομία κάνει τη δουλειά της», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Καταδίκη στα social media

Πρώτο θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η τραγική είδηση του θανάτου του 19χρονου Άλκη, με τον κόσμο να εκφράζει την αγανάκτησή του για αυτού του είδους τις πράξεις.

Τα τελευταία λόγια του νεαρού είναι η εικόνα που κυριαρχεί στα social, όπως και η κίνηση της ομάδας του Ηρακλή, ο οποίος προς τιμήν του, άλλαξε τα χρώματα του σήματός του, από μπλε σε κιτρινόμαυρα.

Σοκαρισμένοι και οι Έλληνες celebrities που έστειλαν τα δικά τους μηνύματα.