Επένδυση-μαμούθ στην Κρήτη από τον Βασίλη Μηλιώνη
Κοινωνία

Επένδυση-μαμούθ στην Κρήτη από τον Βασίλη Μηλιώνη

Επένδυση-μαμούθ στην Κρήτη από τον Βασίλη Μηλιώνη

Η Κρήτη συνεχίζει να τραβάει τα βλέμματα των επενδυτών

Η νέα δραστηριότητα του Βασίλη Μηλιώνη στους τοµείς του real estate και του τουρισµού συνοδεύεται με τη νέα του επένδυση, ύψους 16 εκατ. ευρώ, στην Κρήτη, όπου θα κατασκευάσει 5άστερο ξενοδοχείο και παραθεριστικές κατοικίες.

Η Κρήτη συνεχίζει να τραβάει τα βλέμματα των επενδυτών και σχεδόν να μονοπωλεί τις μεγάλες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού.

Έτσι, μετά τη μεγάλη επένδυση της Εθνική Πανγαίας από κοινού με την εταιρεία ανάπτυξης Dimand για την κατασκευή ενός σύνθετου τουριστικού συγκροτήματος που θα αναπτυχθεί σε δύο εκτάσεις 11,4 στρεμμάτων, αλλά και την επένδυση ενός Ρώσου κροίσου του real estate για την κατασκευή τουριστικού χωριού στον Άγιο Νικόλαο και την Ελούντα, έρχεται και μια μεγάλη επένδυση από τον επιχειρηματία Βασίλη Μηλιώνη.

Η νέα δραστηριότητα του Βασίλη Μηλιώνη στους τοµείς του real estate και του τουρισµού, συνοδεύεται με τη νέα του επένδυση, ύψους 16 εκατ. ευρώ, στην Κρήτη, όπου θα κατασκευάσει 5άστερο ξενοδοχείο και παραθεριστικές κατοικίες.

Ακίνητα πολυτελείας που απευθύνονται σε ελληνικό αλλά και ξένο κοινό. Aυτές είναι οι νέες business του Βασίλη Μηλιώνη, που δραστηριοποιείται στους τοµείς του real estate και του τουρισµού, µε ναυαρχίδα -σε πρώτη φάση- τη νέα επένδυση για το Filia Estate, ύψους 16 εκατ. ευρώ στην Κρήτη, που περιλαµβάνει 5άστερο ξενοδοχείο και παραθεριστικές κατοικίες.

H Filia Development IKE, µε διαχειριστή τον Βασίλη Μηλιώνη και έδρα το Νέο Ψυχικό, δηµιουργήθηκε ως Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Eταιρεία το 2018 η οποία μετεξελίχθηκε στην Filia Investments, μία από τις πιο φιλόδοξες ιδιωτικές εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων στην Ελλάδα, µε ισχυρή παρουσία και στην Κίνα, η οποία εστιάζει στην ανάπτυξη πολυτελών ακινήτων για ιδιώτες επενδυτές, καθώς και σε projects στον τοµέα της φιλοξενίας.

Το νέο project της Κρήτης

Η νέα δραστηριότητα του Βασίλη Μηλιώνη έχει να κάνει µε τον πολλά υποσχόµενο κλάδο του πολυτελούς τουρισµού – και δη µε έναν από τους δηµοφιλέστερους εγχώριους προορισµούς.

Προ ηµερών στην Κρήτη, στην περιοχή της Αυγενικής και του Βενεράτου στην ενδοχώρα του Ηρακλείου, έγινε η τελετή θεµελίωσης του πρώτου µεγάλου project µε τον τίτλο Filia Estate, που θέλει να προσελκύσει και ξένους επενδυτές µέσω του προγράµµατος της «Χρυσής Βίζας» για τη χορήγηση αδειών διαµονής σε επενδυτές τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε., εφόσον αυτοί αγοράζουν ακίνητα αξίας 250.000 ευρώ και πάνω.

Mε βάση το masterplan του έργου, προβλέπεται η κατασκευή ενός πολυτελούς ξενοδοχείου µε χώρους εστίασης, καταστήµατα, κέντρο ευεξίας, club για τα παιδιά, αθλητικές εγκαταστάσεις, κήπους µε µεγάλο ελαιώνα κ.τ.λ., καθώς και 127 κατοικιών, εκ των οποίων οι 90 µε ένα υπνοδωµάτιο και οι 37 δύο υπνοδωµατίων, από 70 τ.µ. έως 95 τ.µ., που θα περιλαµβάνουν δική τους πισίνα.