Επέστρεψε ο Νίκος Χαρδαλιάς: Η ενημέρωση για τον κορονοϊό
Κοινωνία

Επέστρεψε ο Νίκος Χαρδαλιάς: Η ενημέρωση για τον κορονοϊό

Επέστρεψε ο Νίκος Χαρδαλιάς: Η ενημέρωση για τον κορονοϊό

Δείτε το βίντεο

Από σήμερα Τρίτη 21 Ιουλίου επιστρέφει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στη μικρή οθόνη για την ενημέρωση για την εξέλιξη του κορονοϊού.

«Αν επιστρέφαμε εδώ μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, αυτό θα σήμαινε πως βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού. Ευτυχώς, δεν είμαστε», τόνισε.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, από την εμφάνιση της πανδημίας στην Ελλάδα, στις 25 Φεβρουαρίου με το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη, τα θύματα είναι 195 και τα κρούσματα 4.007. Από αυτά τα 435 είναι σήμερα ενεργά. Εξιτήριο από νοσοκομείο πήραν 1.030 ασθενείς, άλλοι 2.347 ανάρρωσαν σπίτι τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόνισε πως δεν υπάρχει σχεδιασμός για νέο γενικό lockdown, παρά μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά κι αυτό «πολύ δύσκολα». Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της απαγόρευσης των πανηγυριών και τον Αύγουστο.

Η ενημέρωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη για τα μέτρα της κυβέρνησης θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, συγκεκριμένα κάθε Τρίτη, από το νέο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Κτήριο Φάρος, επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

Δείτε το βίντεο: