Επέτειος Πολυτεχνείου: Ένταση και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας
Κοινωνία

Επέτειος Πολυτεχνείου: Ένταση και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Επέτειος Πολυτεχνείου: Ένταση και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Έγιναν προσαγωγές

Με ένα διαφορετικό τρόπο γιορτάζεται φέτος η επέτειος του Πολυτεχνείου, ωστόσο και αυτήν τη φορά δεν έλειψαν τα επεισόδια και η ένταση. Συγκεκριμένα πριν λίγη ώρα ένταση σημειώθηκε στα Προπύλαια και στην οδό Σταδίου, επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και στην αστυνομία.

Η ένταση επικράτησε ανάμεσα σε συγκεντρωμένους του ΠΑΜΕ που ήθελαν να κάνουν πορεία και αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Ενώ, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, έγιναν ήδη οι πρώτες προσαγωγές.

https://streamable.com/ju08bh

Στο σημείο είναι και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ανέφερε πως οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους διαδηλωτές χωρίς να τηρούν κανένα μέσο προστασίας. Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν στο σημείο.

«Μας λένε όλοι έχουμε εντολή από τον διοικητή και δεν εμφανίστηκε κανείς. Δεν λένε για λόγο που τους χτυπάνε, τους έχουν κάτω, τους έχουν γδάρει τα χέρια και τους κρατούν με χειροπέδες. Προπηλάκισαν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη. Έγινε επίθεση σε διαδηλωτές», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Την ίδια στιγμή το MέΡΑ25 έκανε καθιστική διαμαρτυρία.

Φωτογραφίες: Eurokinissi