Επιδείνωση του καιρού με χιόνια και θυελλώδεις ανέμους
Κοινωνία

Επιδείνωση του καιρού με χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

Επιδείνωση του καιρού με χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

Έκτακτο δελτίο για επιδείνωση του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Παρασκευή. Η κακοκαιρία θα πλήξει πρώτα τα δυτικά της χώρας. Κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τα χιονιά στα ορεινά. Στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι. Η επιδείνωση του καιρού θα επεκταθεί σταδιακά μέχρι την Κρήτη και τη Μακεδονία.

Για  την Παρασκευή

Για σήμερα Παρασκευή προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και από το απόγευμα στα υπόλοιπα τμήματά της. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χωράς που κατά τόπους θα ενταθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς. Επίσης, στο Ιόνιο θα πνέουν θυελλώδεις ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι (7-8 μποφόρ).

Για το Σάββατο

Προβλέπονται  ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, από τις προμεσημβρινές ώρες τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και από το απόγευμα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα χιόνια θα συνεχιστούν στα ορεινά ενώ οι άνεμοι θα ενταθούν και στο Ιόνιο από αργά το απόγευμα θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Για την Κυριακή

Προβλέπονται και πάλι ισχυρές βροχές στην κεντρική και νότια Ελλάδα ενώ προς το βράδυ θα επεκταθούν και προς βορρά,  στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν ενώ οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν από τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά σταδιακή εξασθένηση.