Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Ισόβια κάθειρξη στον 45χρονο δράστη
Κοινωνία

Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Ισόβια κάθειρξη στον 45χρονο δράστη

Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Ισόβια κάθειρξη στον 45χρονο δράστη

Ανατριχιάζει η απολογία του στη δίκη

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Φλώρινας στον 45χρονο δράστη της επίθεσης με τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης.

Κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τις πράξεις του με την κατηγορία της τετελεσμένης δολοφονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, 15 χρόνια φυλάκισης για τις περιπτώσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και δύο χρόνια για οπλοκατοχή, συνολικά 26 έτη ποινής.

Ο δράστης εμφανίστηκε αμετανόητος για όσα διέπραξε κατά την απολογία του στη δίκη. «Μας πατάνε και μας πίνουν το αίμα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταστρέψει ζωές, γιατί να μην καταστραφεί και μια δικιά τους; Η επίθεση ήταν ενάντια στο ελληνικό κράτος. Ξέρω πάρα πολλούς που δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια εξαιτίας της τρομοκρατίας που ασκεί το ελληνικό κράτος. Δεν σκότωσα αστυνομικούς γιατί είναι αναλώσιμοι. Δεν μπορούσε να σπάσει έτσι το σύστημα».

Σε άλλο σημείο παρομοίασε τους εφοριακούς με τον Αδόλφο Χίτλερ: «Είναι οι οικονομικοί δολοφόνοι ή αλλιώς οικονομική αστυνομία. Δεν τους ενδιαφέρει αν έχεις να ζήσεις, αν έχεις να φας. Πρέπει να πληρώσεις τον φόρο και ας μην έχεις να φας. Σου παίρνουν την μπουκιά από το στόμα. Ακόμα και ο Χίτλερ ήταν καλύτερος από τους εφοριακούς».

Στην εκπομπή Live News εμφανίστηκε και ο δικηγόρος του θύματος επίθεσης, ο οποίος και αναφέρθηκε στα όσα πρωτοφανή ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα και στην έκβαση της δίκης.

https://streamable.com/7nwkiu