Επίθεση με βιτριόλι: Έφτασε η Ιωάννα στο Εφετείο – Παρούσα
Κοινωνία

Επίθεση με βιτριόλι: Έφτασε η Ιωάννα στο Εφετείο – Παρούσα

Επίθεση με βιτριόλι: Έφτασε η Ιωάννα στο Εφετείο – Παρούσα

Έτοιμη να συναντήσει τη γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή

Αυτή τη στιγμή φτάνει στο Εφετείο Αθηνών η Ιωάννα Παλιοσπύρου προκειμένου να ανέβει στο βήμα και να καταθέσει για τη φρικτή επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε τον Μάιο του 2020.

Συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της, Απόστολο Λύτρα και Νικόλα Αλεξανδρή, πέρασε το κατώφλι του δικαστηρίου και αναμένεται να είναι η πρώτη μάρτυρας στη συνέχεια της δίκης.

Πρόκειται να εξιστορήσει όσα έγιναν το πρωί της 20ης Μαΐου του 2020. Το πρωί που ακολουθώντας μία ρουτίνα για να πάει στη δουλειά της στην Καλλιθέα, ούτε θα μπορούσε να φανταστεί πως πλησιάζοντας το ασανσέρ για να ανέβει στο λογιστικό γραφείο, απείχε μόνο μερικά δευτερόλεπτα από τη διακινδύνευση της ζωής της, από μία ραγδαία και βάναυση αλλαγή σε ότι έκανε ως τότε.

Θα εξιστορήσει όμως και για το «μετά». Γιατί η 35χρονη Ιωάννα, δεκαέξι μήνες μετά, δεν έχει ολοκληρώσει όλες τις επεμβάσεις και θεραπείες που απαιτούνται ώστε να μπορεί να επανέλθει «όχι για να γίνω όμορφη γυναίκα, μόνο για να γίνω φυσιολογικός άνθρωπος», όπως έγραψε και η ίδια σε λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πιθανότατα έχοντας πίσω της ένα άδειο εδώλιο, αφού η 37χρονη κατηγορουμένη δεν αναμένεται να θελήσει να μεταχθεί από τις φυλακές στο δικαστήριο, η Ιωάννα θα επιχειρήσει να καταθέσει όσα η ίδια νομίζει πως πρέπει να γνωρίζουν τα επτά μέλη της σύνθεσης του Κακουργιοδικείου, αλλά και να απαντήσει σε όσα την ρωτήσουν δικαστές και δικηγόροι.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η κατηγορούμενη δεν έχει εμφανιστεί στο Εφετείο και πιθανότατα θα είναι απούσα και σε αυτή την ακροαματική διαδικασία.

https://streamable.com/kke9uv

Σε δηλώσεις του στις κάμερες έξω από την αίθουσα του δικαστηριου ο Απόστολος Λύτρας ανέφερε:

«Η κατηγορούμενη μπορεί και να έρθει από εκεί και μετά το θέμα είναι ότι είναι εδώ η Ιωάννα. Θα εξιστορήσει ό,τι βίωσε εκείνη την τραγική ημέρα και να πει με κάθε λεπτομέρεια όσα έγιναν».

https://streamable.com/7v0zy2