Επίθεση με βιτριόλι: Το σενάριο του ηθικού αυτουργού εξετάζει η Αστυνομία
Κοινωνία

Επίθεση με βιτριόλι: Το σενάριο του ηθικού αυτουργού εξετάζει η Αστυνομία

Επίθεση με βιτριόλι: Το σενάριο του ηθικού αυτουργού εξετάζει η Αστυνομία

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

Το σενάριο του ηθικού αυτουργού μελετά τώρα η Αστυνομία και όπως θα ακούσετε στο ρεπορτάζ του Live News εξετάζονται δύο αλλοδαπές γυναίκες, η μία εκ των οποίων συνδέεται  έμμεσα με το εργασιακό περιβάλλον της 34χρονης.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πιθανό η ηθική αυτουργός να “στρατολόγησε” μια άγνωστη στην Ιωάννα γυναίκα για να πραγματοποιήσει την επίθεση για να μην αναγνωριστεί.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι “δεν ήταν μια σπασμωδική εκδικητική επίθεση όπως φαινόταν αρχικά. Είχε σημαντική οργάνωση, υπήρχε γνώση των κινήσεων της 34χρονης κι ελήφθησαν μέτρα ασφαλείας για να μην εντοπισθεί η γυναίκα που έριξε το καυστικό υγρό”.

Μια κλήση από καρτοκινητό σε ραδιοταξί από το σημείο της επίθεσης ερευνάται για το πόσο θα βοηθήσει στην υπόθεση ενώ οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους και τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Η αστυνομία έχει επικεντρώσει τις έρευνές της σε δύο γυναίκες. Η μία είναι επικρατέστερη ενώ η δεύτερη έχει ισχυρότατο άλλοθι ότι την ημέρα της επίθεσης βρισκόταν στο εξωτερικό για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

https://streamable.com/cvqfiq

Ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο είπε ότι η Ιωάννα δεν βλέπει όπως θα έπρεπε ακόμη και από το ένα της μάτι που δεν δέχτηκε όλο το καυστικό υγρό ενώ το άλλο είναι φυσικά δεμένο.

https://streamable.com/z0gy09

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και συνάδελφος της Ιωάννας, ο διευθυντής ανάπτυξης της ασφαλιστικής εταιρείας που εργαζόταν και περιέγραψε πώς έμαθαν για την επίθεση, έχοντας ακούσει κάποιες φωνές το μοιραίο πρωί.

Ο ίδιος περιέγραψε την Ιωάννα ως μία όμορφη παρουσία που όμως ήταν κλειστή.

“Ως άνθρωπο την Ιωάννα δεν μπορώ να πω ότι την ήξερα, αντιθέτως δεν την ήξερα καν. Ήταν μια συνεργάτιδα καινούρια, είχαμε μια καλημέρα, μια καληνύχτα. Ήταν μια πάρα πολύ όμορφη παρουσία αλλά πέρα από αυτό θεωρώ εμπειρικά ότι ήταν ένας άνθρωπος που δεν σου άφηνε περιθώρια για περαιτέρω γνωριμίες. Ήταν λίγο κλεισμένη”, είπε.

https://streamable.com/pmuiqm