Επίθεση Χαλάνδρι: Η συνέντευξη του οφθαλμίατρου που δεν προβλήθηκε ποτέ – «Με εκβίαζε»
Κοινωνία

Επίθεση Χαλάνδρι: Η συνέντευξη του οφθαλμίατρου που δεν προβλήθηκε ποτέ – «Με εκβίαζε»

Επίθεση Χαλάνδρι: Η συνέντευξη του οφθαλμίατρου που δεν προβλήθηκε ποτέ – «Με εκβίαζε»

Τι είχε αποκαλύψει ο οφθαλμίατρος για την 49χρονη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μια σειρά αδικημάτων άσκησε ο εισαγγελέας στη 49χρονη εικαστικό που πυροβόλησε τον πρώην σύντροφό της στο Χαλάνδρι.

Συγκεκριμένα, της ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομης οπλοφορίας κατ’ εξακολούθηση, παράνομης οπλοχρησίας, ενδοοικογενειακής απειλής και απόπειρας αρπαγής ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 χρόνια.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό ανέφερε πως η 49χρονη είχε προσπαθήσει πριν πυροβολήσει να αρπάξει την κόρη της.

Το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:

«Συνελήφθη, χθες (11-11-2021) το μεσημέρι στο Χαλάνδρι, αλλοδαπή κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα αρπαγής ανηλίκου και παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων και περί ενδοοικογενειακής βίας.

Η ανωτέρω λίγο νωρίτερα, είχε μεταβεί έξωθεν πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι και τη στιγμή που ημεδαπός στάθμευε το αυτοκίνητό του στην πυλωτή της πολυκατοικίας, έβγαλε από την τσάντα της περίστροφο και τον πυροβόλησε, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ακολούθως με χρήση σωματικής βίας προσπάθησε να αρπάξει ανήλικη, η οποία ήταν μέσα στο αυτοκίνητο με τον ημεδαπό, πράξη όμως που δεν ολοκληρώθηκε λόγω της αντίστασης που προέβαλε η ανήλικη.

Στον τόπο του εγκλήματος έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), οι οποίοι την ακινητοποίησαν και την προσήγαγαν στο οικείο Τμήμα Ασφαλείας όπου και συνελήφθη.

Από την έρευνα στο χώρο, βρέθηκε και κατασχέθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας ένα περίστροφο.

Εντός του οχήματος της κατηγορουμένης, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο έξωθεν της πολυκατοικίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο (2) μαχαίρια, ξίφος εντός θήκης, δύο (2) κινητά τηλέφωνα, τράπουλα και εγχειρίδιο.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Στο «Tlive» παρουσιάστηκε η συνέντευξη του γιατρού που πυροβολήθηκε από τη 49χρονη πρώην σύντροφό του στο Χαλάνδρι. Η συνέντευξη δεν είχε μεταδοθεί τότε!

«Υπάρχει μια δικαστική διαμάχη μεταξύ μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, καταδικάστηκε πρόσφατα σε δέκα μηνών φυλάκιση για εκβιασμό απέναντί μου, εκκρεμούν πάρα πολλές μηνύσεις απέναντί της και από εμένα και από τη σύζυγό μου, γιατί έχει έρθει δύο φορές και την έχει χτυπήσει τη σύζυγό μου…» έλεγε τότε ο γιατρός.

«Η κυρία αυτή ζει, εκβιάζοντας διάφορους ανθρώπους και παίρνοντας λεφτά. Εμένα μου έχει πάρει πάνω από 100.000, έχει έρθει στο νοσοκομείο επανειλημμένως, έχει κάνει φασαρίες, τώρα εκκρεμεί… έχει γίνει δικαστήριο και εκκρεμεί ποιος θα πάρει, γιατί έχω ζητήσει να πάρω εγώ την επιμέλεια του παιδιού, γιατί δεν ασχολείται καθόλου με το παιδί, τέλος πάντων…» πρόσθεσε, πριν βγει η απόφαση που του έδωσε τελικά την πλήρη επιμέλεια της 12χρονης.

«Έχει έρθει εδώ, έχει προκαλέσει φθορές στα αυτοκίνητα της οικογένειάς μου… Το παιδί έχει ζήσει πάνω από έναν χρόνο μαζί μας, κατά διαστήματα, γιατί το εγκαταλείπει… Εμείς θέλουμε, η οικογένειά μου, να το πάρουμε το παιδί, γιατί εκεί το παιδί υποφέρει. Η κυρία αυτή εφευρίσκει για εκβιαστικούς λόγους… Έρχεται στο νοσοκομείο, εκβιάζει, έρχεται… κάνει φασαρία κάτω από το σπίτι, δηλαδή, όλη η οικογένειά μου ζούμε ένα δράμα» σημείωνε.

«Έχουν γίνει δύο δικαστήρια για διατροφή, για το παιδί, τα οποία της τα δίνω. Και θέλει περισσότερα. Είχε σκοπό, προφανώς, να χωρίσω εγώ και να πάω να ζήσω μαζί της, δεν πέτυχε στον σκοπό και προσπαθεί τώρα, εκδικητικά και λεφτά να μου πάρει και να διαλύσει την οικογένειά μου. Έρχεται και δημιουργεί στο ιατρείο μου και στο νοσοκομείο, επεισόδια» υποστήριζε.

«Μου λέει “θα σε καταστρέψω οικονομικά, επαγγελματικά και κοινωνικά” και το έχει βάλει σε ενέργεια αυτό το σχέδιό της. Εγώ δεν έχω χωρίσει ποτέ, ζω με την οικογένειά μου κι ήταν μια περιστασιακή σχέση, όπως συμβαίνει σε πάρα πολύ κόσμο… Η κυρία, μου είχε κρύψει ότι ήταν παντρεμένη, είχε κρύψει την καταγωγή της, είχε κρύψει το όνομά της, άλλο όνομα μου έλεγε ότι είναι, μου έλεγε ότι είναι Ιταλίδα, τέλος πάντων, διάφορα τέτοια… Η σχέση αυτή κράτησε γύρω στους έξι μήνες, συνολικά. Από εκεί και πέρα, εγώ ανέλαβα τις ευθύνες μου όταν γεννήθηκε το παιδί, της έδινα γύρω στις δύο με τρεις χιλιάδες το μήνα, προ κρίσης.

Όταν άρχισε η κρίση άρχισα να της λέω ότι δεν μπορώ να σου δίνω τόσα χρήματα, γιατί η κυρία να ληφθεί υπόψιν ότι ζει σε μεγάλο σπίτι στα βόρεια προάστια, διαθέτει αυτοκίνητο 2.000 κυβικών, χωρίς να εργάζεται, ούτε να έχει εργαστεί ποτέ στη ζωή της… Όταν άρχισα, λοιπόν, εγώ να της λέω “δεν μπορώ να σου δίνω τόσα χρήματα, πρέπει να αρχίσεις να δουλεύεις και εσύ, να συνεισφέρεις, γιατί τώρα με την κρίση έχουν πέσει τα εισοδήματά μου”, άρχισε να με εκβιάζει στο στυλ ότι “αν δεν μου δώσεις αυτά τα χρήματα, θα πάω στην αστυνομία να πω ότι προσπάθησες να με βιάσεις και ότι κακοποίησες το παιδί”. Οπότε αναγκάστηκα και εγώ και άρχισα να κάνω τότε τις μηνύσεις, γιατί λέω “δεν ξέρω πού μπορεί να…”. Είναι άτομο παρορμητικό και αδίστακτο.

Λοιπόν… της έκανα κι εγώ την πρώτη μήνυση για εκβιασμό, η οποία τελεσιδίκησε τώρα, πριν ένα μήνα, αφού η ίδια έκανε έφεση… Η έφεση τελεσιδίκισε και καταδικάστηκε για εκβιασμό, σε δέκα μηνών φυλάκιση με αναστολή. Λοιπόν… Της έχω δώσει πάρα πολλά χρήματα… Έρχεται, σας λέω, στη δουλειά μου, στο νοσοκομείο, παραλίγο να με διώξουν από τη δουλειά, δημιουργεί επεισόδια, με έχει χτυπήσει μέσα στο νοσοκομείο, έχει χτυπήσει δύο φορές τη σύζυγό μου και έχει πάει στο νοσοκομείο, έχει σχεδόν καταστρέψει το αυτοκίνητό μου και όλα αυτά για το οικονομικό. Θέλει να της δίνω, ξέρω ΄γω… δύο χιλιάδες το μήνα, δεν ξέρω ΄γω πόσα… Λοιπόν… χωρίς να εργάζεται, χωρίς τίποτα.

Εγώ το παιδί το έχω αναγνωρίσει, παρότι το παιδί όταν γεννήθηκε πήγε στο όνομα του συζύγου της, γιατί η ίδια δεν είχε χωρίσει, δεν είχε πάρει διαζύγιο, οπότε δεν μπορούσα εγώ να το αναγνωρίσω γιατί ήταν στο όνομα του συζύγου της τον πρώτο καιρό, οπότε το αναγνώρισα μετά, όταν βγήκε… υπάρχουν κάποιες διαδικασίες, τέλος πάντων, νομικές… Όταν τελεσιδίκησαν αυτές οι διαδικασίες εγώ το αναγνώρισα, έδινα πάρα πολλά χρήματα και η κυρία, επειδή δεν της έφταναν αυτά τα χρήματα, πήγε δικαστικά να πάρει διατροφή και πήρε τη διατροφή και παίρνει τώρα, ανελλιπώς, τη διατροφή που έχει ορίσει το δικαστήριο”.