Εθνική Ελλάδας: Οδυνηρή ήττα από την Ιταλία
Κοινωνία

Εθνική Ελλάδας: Οδυνηρή ήττα από την Ιταλία

Εθνική Ελλάδας: Οδυνηρή ήττα από την Ιταλία

Η Εθνική μας ομάδα υποδέχτηκε την Ιταλία στο Ολυμπιακό Στάδιο για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020 και ηττήθηκε με 3-0, δεχόμενη όλα τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 24’ ο Μπελότι κινήθηκε από αριστερά, μπήκε στην περιοχή τραβώντας όλη την ελληνική άμυνα πάνω του, πάσαρε στον Νικολό Μπαρέλα, ο οποίος πέτυχε το 1-0, από το ύψος του πέναλτι.

Η Εθνική τρία λεπτά αργότερα παραλίγο να δεχθεί δεύτερο γκολ, ωστόσο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν εκεί για να απομακρύνει.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Κιελίνι σε σέντρα που επιχείρησε να κάνει ο Μασούρας, ωστόσο οι ρεφ δεν είδαν παράβαση.

Στο 30’, το λάθος κοντρόλ του Σταφυλίδης στοίχησε, καθώς ο Ινσίνιε πήρε τη μπάλα, απέφυγε τον Σάμαρη και με πλασέ μέσα στην περιοχή, νίκησε τον Βασίλη Μπάρκα για το 2-0.

Τρία λεπτά αργότερα, στο 33’, από κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Έμερσον, εκείνος με σέντρα βρήκε τον Μπονούτσι, ο οποίος νίκησε τον Παπασταθόπουλος με αποτέλεσμα να γίνει το 3-0.

Η Εθνική μέσα σε 10 λεπτά δέχτηκε τρία γκολ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιδράσει, ούτε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αλλά ούτε και μέχρι το τέλος του ματς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όσες φορές κατάφερε να ανέβει στο αντίπαλο τέρμα ή θα έκανε λάθος επιλογή ή τα σουτ θα κατέληγαν πολύ μακριά από τον στόχο. Παρά τα τρία γκολ που δέχτηκε, ο Βασίλης Μπάρκας, ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε για την Εθνική.

ΕΛΛΑΔΑ (Αναστασιάδης): Μπάρκας, Σιόβας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Κουρμπέλης (46′ Σιώπης), Ζέκα, Σταφυλίδης, Σάμαρης (77′ Μπακασέτας), Φορτούνης, Μασούρας, Κολοβός (46′ Μαυρίας)

ΙΤΑΛΙΑ (Μαντσίνι): Σίριγκου, Φλορέντσι, Έμερσον Παλμιέρι (68′ Ντε Σίλιο), Κιελίνι, Μπονούτσι, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι (81′ Πελεγκρίνι), Κιέζα, Μπελότι (84′ Μπερναρντέρσκι), Ινσίνιε