Εύα Καϊλή: Πώς από τη δημοσιογραφία και την πολιτική έφτασε στη φυλακή
Κοινωνία

Εύα Καϊλή: Πώς από τη δημοσιογραφία και την πολιτική έφτασε στη φυλακή

Εύα Καϊλή: Πώς από τη δημοσιογραφία και την πολιτική έφτασε στη φυλακή

Από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του Ευρωκοινοβουλίου

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η Εύα Καϊλή με το σκάνδαλο που ξέσπασε για το Qatargate.

Πριν την πολιτική της καριέρα, η Εύα Καϊλή εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο τηλεοπτικό κανάλι Mega Channel (2004-2007), παρουσιάζοντας το δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου. Την περίοδο 2012-2014 υπήρξε σύμβουλος επικοινωνίας και δημόσιων και εξωτερικών υποθέσεων σε ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες και σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους των ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Στις ευρωεκλογές 2014 εξελέγη για πρώτη φορά ευρωβουλευτής με την Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη καθώς έλαβε 122.054 ψήφους. Από τότε, η Εύα Καϊλή ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών στην Ευρώπη. Ήταν πρόεδρος της Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστήμης και Τεχνολογίας και του Τμήματος Επιστήμης και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Ευρωκοινοβούλιο και αντιπρόεδρος για την στρατηγική καινοτομίας, τις ΤΠΕ, την τεχνολογία, τις επιχειρήσεις, την ΕΚΕ, τον ΟΗΕ, τον ΠΟΕ, τον ΟΟΣΑ και την Μέση Ανατολή. Διετέλεσε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Κέντρου Τεχνητής Νοημοσύνης, του οργάνου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Αξιολόγηση των Επιστημονικών και Τεχνολογικών Επιλογών (2017-2022) και της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ (2014-2019).

Πριν λίγες ημέρες, έγινε γνωστό ότι εμπλέκεται ως ύποπτη για δωροδοκία από το το Κατάρ, το αραβικό κράτος που οργανώνει το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, προκειμένου να επηρεάσει τις αποφάσεις υπέρ του Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο – και να υποβαθμίσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ομιλίες της.

Από ύποπτη, κατέληξε στις φυλακές του Βελγίου, με την κατάσχεση της περιουσίας της να παίρνει σάρκα και οστά. Πέραν από τη δική της σύλληψη, και ο πατέρας της συνελήφθη αφού βρέθηκαν στην κατοχή του χρήματα, αλλά λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Η αδερφή της, Μανταλένα, βρίσκεται συνεχώς δίπλα της ευχαριστώντας τους δημοσιογράφους για την διακριτικότητά τους, μη θέλοντας να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Με πληροφορίες από το Wikipedia