Εύβοια: Τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες – Τέσσερις νεκροί
Κοινωνία

Εύβοια: Τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες – Τέσσερις νεκροί

Εύβοια: Τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες – Τέσσερις νεκροί

Ανάμεσά τους ένα οκτώ μηνών βρέφος...

Τρομερές καταστροφές και απώλειες ανθρώπινων ζωών έφεραν οι σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν χθες την κεντρική Εύβοια και συγκεκριμένα τις περιοχές Ψαχνά, Πολιτικά, Σταυρός και Κοντοδεσπότι.

Κλιμάκια της πυροσβεστικής, άνδρες της ΕΜΑΚ αλλά και της Πολιτικής Προστασίας έχουν σπεύσει στο σημείο επιχειρώντας τη διάσωση εγκλωβισμένων πολιτών ενώ ήδη ανέσυραν δύο ηλικιωμένους, έναν 86χρονο και μία 85χρονη, νεκρούς από τις κατοικίες τους.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο και για θάνατο δύο ακόμα ανθρώπων. Ενός  38χρονου άνδρα από το Μπούρτζι καθώς και ενός βρέφους μόλις 8 μηνών. Η οικογένεια του παιδιού είχε επισκεφθεί το μέρος για καλοκαιρινές διακοπές και όπως σημειώνεται μετά το ξέσπασμα της νεροποντής, το σπίτι που διέμεναν πλημμύρισε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο το μικρό αγγελούδι.

https://streamable.com/8awvz3

Η υπερχείλιση των ποταμών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα οδήγησαν σε ορμητικούς χειμάρρους που παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων, 3.000 σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν ενώ εκτεταμένες είναι και οι ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Αυτή τη στιγμή μεταβαίνει στην περιοχή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

https://streamable.com/vuinxr