Εξαρθρώθηκε καρτέλ κοκαΐνης. Συνελήφθη ο γιος γνωστής αστρολόγου
Κοινωνία

Εξαρθρώθηκε καρτέλ κοκαΐνης. Συνελήφθη ο γιος γνωστής αστρολόγου

Εξαρθρώθηκε καρτέλ κοκαΐνης. Συνελήφθη ο γιος γνωστής αστρολόγου

Στην εξάρθρωση καρτέλ διεθνικού χαρακτήρα που διακινούσε σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης παγκοσμίως προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο γιος γνωστής αστρολόγου, που πλέον δεν ζει, καθώς και ένας γνωστός στις Αρχές επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της EΛ.ΑΣ., “η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές των Η.Π.Α. (DEA) και του Εκουαδόρ, κατάφεραν να σημειώσουν μία σημαντική επιτυχία, εξαρθρώνοντας Εγκληματική Οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείτο στην δια θαλάσσης μεταφορά, μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, από την Λατινική Αμερική σε διάφορα σημεία της υφηλίου. Σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2018, στην Ελλάδα και στο Εκουαδόρ, συνελήφθησαν εννέα (9) μέλη της Οργάνωσης, τρεις (3) ημεδαποί στην Ελλάδα και έξι (6) αλλοδαποί στο Εκουαδόρ, στο οποίο είχε μεταβεί μάλιστα για το σκοπό αυτό, Αξιωματικός της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών.

Συνολικά κατασχέθηκαν :

  • στο Εκουαδόρ εντός ιστιοφόρου, ποσότητα κοκαΐνης βάρους τριακοσίων ογδόντα δύο (382) κιλών.
  • στην Ελλάδα μεταξύ άλλων, ένα (1) πιστόλι, ένα (1) περίστροφο, μία (1) συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, διακόσια είκοσι τρία (223) φυσίγγια και δύο (2) ζυγαριές ακριβείας”.

Με σκάφος μετέφεραν τα ναρκωτικά

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο  63χρονος επιχειρηματίας και ο 41χρονος, ήταν υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό, οργάνωση, χρηματοδότηση και μεθόδευση της θαλάσσιας μεταφοράς με το ιστιοπλοϊκό σκάφος μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία. Άμεσος συνεργάτης αυτών ήταν ο 42χρονος ημεδαπός, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο και διεκπεραίωση των λεπτομερειών και διαδικασιών της επικείμενης μεταφοράς (έλεγχος καταλληλότητας  σκάφους, ανεύρεση skippers αυτού).

Το σκάφος που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της κοκαΐνης - Photo: ΕΛ.ΑΣ.

Το σκάφος που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της κοκαΐνης – Photo: ΕΛ.ΑΣ.

Μετά από παρακολούθηση των μελών του καρτέλ και επιτήρηση των κινήσεών τους, αλλά και τον εντοπισμό των προετοιμασιών για την επικείμενη μεταφορά, οι αστυνομικοί της Δίωξης προχώρησαν σε ταυτόχρονες εφόδους σε περιοχή της Αττικής και στο εξωτερικό, για την παράλληλη αποδόμηση όλου του διεθνικού δικτύου της εγκληματικής οργάνωσης.

Η κοκαΐνη βρέθηκε κρυμμένη σε κρύπτες του σκάφους - Photo: ΕΛ.ΑΣ.

Η κοκαΐνη βρέθηκε κρυμμένη σε κρύπτες του σκάφους – Photo: ΕΛ.ΑΣ.

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από επισταμένη και συνεχή επιτήρηση των κινήσεων, των μελών του κυκλώματος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τον εντοπισμό των προετοιμασιών για την επικείμενη μεταφορά, αποφασίσθηκε η ταυτόχρονη ανάπτυξη επιχειρησιακών δράσεων σε περιοχή της Αττικής και στο εξωτερικό, για την παράλληλη αποδόμηση όλου του διεθνικού δικτύου της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος των τριών ημεδαπών συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του νόμου περί όπλων, καθώς και παραβάσεων της νομοθεσίας Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και οδηγούνται  στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών.