Φώφη Γεννηματά: Σπαρακτικά μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο και τους επώνυμους για τον θάνατό της
Κοινωνία

Φώφη Γεννηματά: Σπαρακτικά μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο και τους επώνυμους για τον θάνατό της

Φώφη Γεννηματά: Σπαρακτικά μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο και τους επώνυμους για τον θάνατό της

Κανείς δεν πιστεύει ότι έφυγε η πολιτικός από τη ζωή

Σαν κεραυνός εν αιθρία «έπεσε» η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, η οποία έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, η οποία νοσηλευόταν εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες, άφησε στις 12:04 το μεσημέρι την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών .

Πολιτικός κόσμος και επώνυμοι δεν μπορούσαν να κρύψουν τη θλίψη τους, με τα μηνύματα στα social media να εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους.

Κατερίνα Σακελαροπούλου

«Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο. Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους. Ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας», αναφέρει σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ντόρα Μπακογιάννη

Κώστας Μπακογιάννης

«Όλη της τη ζωή μαχόταν…, με αξιοπρέπεια, με εντιμότητα, με γενναιότητα. Μια γυναίκα πρότυπο, μάνα, πολιτικός, άνθρωπος. Στα παιδιά της μόνο, να πάρουν κουράγιο απ´το κουράγιο της. Είστε τυχεροί που την είχατε», έγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Αλέξης Τσίπρας

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαρέβα Μητσοτάκη

 «Φώφη με γενναιότητα και αξιοπρέπεια πορεύτηκε σε όλη της σταδιοδρομία. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισε και τις δοκιμασίες της υγείας της. Αποτέλεσε, έτσι, σύμβολο θάρρους και πίστης για πολλές γυναίκες. Θα την θυμόμαστε για πάντα έτσι όπως εκείνη ήθελε: όρθια και γελαστή. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της», έγραψε η σύζυγος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σία Κοσιώνη

«Ωχ Παναγιά μου… Καλό ταξίδι Φώφη… Δίδαξες τι θα πει γενναιότητα, δύναμη, πείσμα και πως και οι γυναίκες δεν κλαίνε», έγραψε η δημοσιογράφος.

Ανδρέας Λοβέρδος

Συγκλονισμένος ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ. «Δεν έχω λόγια, δεν ξέρω τι να πω», δήλωσε στο MEGA.

Άδωνης Γεωργιάδης

Γρηγόρης Γκουντάρας

Έχει επαληθευτεί

«Έχασα τη μαμά μου,πριν 21 χρόνια από καρκίνο… Σήμερα έφυγε η Φώτη Γεννήματα 57 χρόνων από καρκίνο… Χιλιάδες οικογένειες καθημερινά,  ζούνε, παλεύουν, αγωνίζονται και πολλές φορές χάνουν ανθρώπους από αυτή την αρρώστια…ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ‼️‼️‼️ Χρηματοδοτείστε, ψάξτε και αφοσιωθείτε στο να βρεθεί ένα φάρμακο εσείς που μπορείτε…Κουράγιο σε όλους», έγραψε ο παρουσιαστής. 

Δέσποινα Καμπούρη

«Τόσο νέα, τόσο μαχήτρια, τόσο άδικο να φεύγουν πρόωρα οι άνθρωποι… Καλό ταξίδι Φώφη Γεννηματά. Ήσουν μοναδική! (25η Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού)», έγραψε η δημοσιογράφος. 

Αντώνης Σαμαράς

«Πόσο κρίμα! Μερικές φορές δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσεις αυτό που νοιώθεις. Το να αποχαιρετήσω την Φώφη Γεννηματά, μια νέα γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, συμπατριώτισα κι άξια πολιτικό, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο. Η Φώφη έφυγε από τη ζωή όπως έζησε τη ζωή: έντιμη κι αγωνίστρια! Ο πολιτικός κόσμος είναι πιο φτωχός. Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλληπητήρια. Ήταν τιμή μου που γνώρισα και συνεργάστηκα με τον άνθρωπο και πολιτικό Φώφη Γεννηματα. Αιωνία της η μνήμη!» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Παύλος Γερουλάνος


Κατερίνα Γκαγκάκη

Με μία φράση θέλησε να αποχαιρετήσει η Κατερίνα Γκαγκάκη τη Φώφη Γεννηματά. «…κι όλα μικρά τα άλλα», έγραψε στο Instagram. 

Φαίη Σκορδά

Η ανάρτησή της στο Instagram

Βασίλης Κικίλιας

«Είμαι συγκλονισμένος με τον τρόπο που έφυγε η #Φωφη_Γεννηματα

Είχα την τιμή να τη γνωρίσω από κοντά και να εκτιμήσω την αξιοπρέπεια της, την ακεραιότητα της, την ευγένεια και τη γενναιότητα του χαρακτήρα της.

Συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Η Ελλάδα πενθεί».

Αντώνης Σρόιτερ

«Πρόβλημα είναι μόνο το πρόβλημα υγείας. Όποιος δεν έχει, είναι ευλογημένος. Απέραντος σεβασμός σε όποιον παλεύει με σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν τα παρατάει. Καλό ταξίδι Φώφη Γεννηματά», έγραψε ο δημοσιογράφος

Σάσα Σταμάτη

«Φώφη, εγώ θα σε θυμάμαι πάντα χαμογελαστή και αισιόδοξη. Με εμπιστεύτηκες με πολλές συνεντεύξεις γιατί ήσουν πάντα ακομπλεξάριστη», έγραψε η δημοσιογράφος.

Γιώργος Λιάγκας