Φονικό στα Τίρανα: Σκότωσε δύο αδερφές τις οποίες εξέδιδε στην Ελλάδα – Τις άφηνε έγκυες και πουλούσε τα μωρά τους
Κοινωνία

Φονικό στα Τίρανα: Σκότωσε δύο αδερφές τις οποίες εξέδιδε στην Ελλάδα – Τις άφηνε έγκυες και πουλούσε τα μωρά τους

Φονικό στα Τίρανα: Σκότωσε δύο αδερφές τις οποίες εξέδιδε στην Ελλάδα – Τις άφηνε έγκυες και πουλούσε τα μωρά τους

Η μία εκ των θυμάτων προσπαθούσε να χτίσει μια νέα ζωή τα τελευταία χρόνια στην Καβάλα

Μια φρικιαστική ιστορία κρύβεται πίσω από τη δολοφονία των δύο γυναικών στα Τίρανα, τις οποίες σκότωσε εν ψυχρώ ένας 59χρονος Αλβανός την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Κάμερα κλειστού κυκλώματος κατέγραψε τις κινήσεις του 59χρονου λίγο πριν από το αποτρόπαιο έγκλημα. Θολωμένος, όπως αναφέρει το MEGA, πήγε στο σπίτι των δύο γυναικών έχοντας και ένα καλάσνικοφ μαζί του. Μόλις του άνοιξαν την πόρτα, τις σκότωσε εν ψυχρώ και μάλιστα μπροστά στα μάτια του γιου της μίας.

«Είχα κυριευτεί από το αίσθημα της ζήλιας», δήλωσε κυνικά ο 59χρονος από τα Τίρανα, που όπως ομολόγησε δολοφόνησε εν ψυχρώ τις δυο γυναίκες που για χρόνια εξέδιδε στην Ελλάδα και πούλαγε τα μωρά τους. Όπως ισχυρίστηκε, μία από τις δύο αδελφές είχε συνάψει πρόσφατα σχέση με άλλον άντρα.

«Εγώ τις σκότωσα και λυπάμαι για αυτό. Το έκανα για λόγους ζήλιας. Δεν μπορούσα να αντέξω το βάρος της προδοσίας και η τιμή της προδοσίας είναι ο θάνατος».

Το κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Η υπόθεση του φρικιαστικού φονικού πήρε άλλη τροπή όταν αποκαλύφθηκε πως από πίσω κρύβεται κύκλωμα εμπορίας βρεφών που δρούσε για χρόνια και στη Θεσσαλονίκη.

Η Ζανέτα και η Κριστίνα δεν έβλεπαν καν το πρόσωπο των βρεφών που έφερναν στον κόσμο. Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις στις αλβανικές αρχές, η νόμιμη σύζυγός του φέρεται να συναίνεσε στην «πώληση» και δικού τους μωρού.

«Τη μικρή μου αδελφή την πήρε με το αεροπλάνο και την πήγε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, την έβαλε μαζί με την άλλη αδελφή μου να εργάζονται ως ιερόδουλες. Τις άφηνε έγκυες και τις ανάγκαζε να πουλάνε τα παιδιά τους» δήλωσε η τρίτη αδελφή των θυμάτων σε αλβανικά Μέσα. «Περίπου 10 παιδιά, έχουν πουληθεί ναι. Ήταν οι δύο αδελφές μου, ο δολοφόνος και η γυναίκα του που πήγαν στην Ελλάδα. Όταν οι αδερφές μου ήταν στους δρόμους ως ιερόδουλες, έμεινε έγκυος και η γυναίκα του. Κι εκείνη πούλησε ένα μωρό με τη θέληση και των δύο» συμπλήρωσε.

Ο αδελφός των θυμάτων μιλώντας και αυτός σε αλβανικά Μέσα αποκαλύπτει πως ο δράστης έβγαζε τα μωρά από το μαιευτήριο με τη βοήθεια Έλληνα δικηγόρου.

«Εγώ έχω το τηλέφωνο μιας γυναίκας, μια δικηγόρο στη Θεσσαλονίκη. Ασχολούνταν ο δικηγόρος με αυτές τις δουλειές. Τους έπαιρναν τα μωρά από το μαιευτήριο. Σε ζευγάρια Ελλήνων πουλούσαν τα παιδιά. Η μεγάλη μου αδελφή έμεινε έγκυος, αυτός της έβαλε σύρμα στο λαιμό, της έκανε βασανιστήρια γιατί εκείνη δεν ήθελε να πουλήσει το παιδί».

Η νόμιμη σύζυγός του, όπως αναφέρουν τα αλβανικά Μέσα, κατέθεσε στην αστυνομία, ότι γνώριζε τον παράνομο δεσμό του συζύγου της, αλλά δεν ήθελε να χωρίσουν γιατί θα στεναχωριόταν!

«Δεν ήθελα να στεναχωρηθεί ο άντρας μου κι είχα δεχτεί σιωπηλά την προδοσία του με τις δύο αδερφές. Δεν ήθελα να του χαλάσω την ευτυχία του. Εγώ έχω ζήσει με αυτές τις γυναίκες τριάντα χρόνια. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα φτάσει εκεί το θέμα».

Ο δράστης του εγκλήματος έχει συλληφθεί και έχει ομολογήσει, ενώ η οικογένεια των θυμάτων καταγγέλλει πως ο δράστης είχε και συνεργούς.

Σοκαρισμένη η Καβάλα

Οι γείτονες στην περιοχή που διέμενε η μία από τις δύο γυναίκες που έπεσαν νεκρές από τα πυρά του δράστη είναι ιδιαίτερα στεναχωρημένοι, καθώς όπως λένε ήταν ένα πρόσωπο ιδιαίτερα φιλικό και πρόσχαρο.

«Δεν περιμέναμε αυτή η γυναίκα να συνδεόταν με το φονικό που έγινε» ανέφερε ένας από τους γείτονες της άτυχης γυναίκας, που σημείωσε μιλώντας στο LIVE NEWS πως είχε να την δει στην πολυκατοικία περίπου δύο μήνες.

Στο LIVE NEWS μίλησε και ο διευθυντής σχολείου δεύτερης ευκαιρίας Καβάλας, Στέλιος Τζάμος, για την γνωριμία με το ένα εκ των θυμάτων.

«Την είχα μαθήτρια 2 χρόνια. Από τον Σεπτέμβριο του 2018, μέχρι τον Ιούνιο. Ήρθε πριν από 2,5 χρόνια μαζί με την αδερφή της την Αντριάννα» σημείωσε και πρόσθεσε πως η άτυχη γυναίκα προσπαθούσε να βελτιώσει τον γραπτό της λόγο στα ελληνικά, προκειμένου να μείνει μόνιμα στη χώρα μας.

Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε ο κ. Τζάμος, είχε βαπτιστεί χριστιανή στην Καβάλα.