«Φως στο τούνελ»: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για την άτυχη Φωτεινή – «Πατούσαν την κοιλιά της όσο ήταν έγκυος μπροστά στα μάτια του παιδιού της»
Κοινωνία

«Φως στο τούνελ»: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για την άτυχη Φωτεινή – «Πατούσαν την κοιλιά της όσο ήταν έγκυος μπροστά στα μάτια του παιδιού της»

«Φως στο τούνελ»: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για την άτυχη Φωτεινή – «Πατούσαν την κοιλιά της όσο ήταν έγκυος μπροστά στα μάτια του παιδιού της»

Οι μαρτυρίες που συνέλεξε η εκπομπή

Δεν είχαν τέλος οι σοκαριστικές μαρτυρίες για τα όσα περνούσε η 23χρονη έγκυος Φωτεινή που βρέθηκε στα αζήτητα και τάφηκε ως αγνώστων στοιχείων.

Η 23χρονη μητέρα βρέθηκε νεκρή στην οδό Τύχης, την ημέρα της εξαφάνισής της, λίγα τετράγωνα μακριά από το σπίτι της.

Το ΕΚΑΒ τη διακόμισε στο «ΕΛΠΙΣ», όπου και παρέμεινε έναν ολόκληρο μήνα! Η τελευταία πράξη της τραγωδίας γράφτηκε στο κοιμητήριο Ζωγράφου, εκεί όπου με εντολή εισαγγελέα, ετάφη στα αζήτητα ως αγνώστων στοιχείων, παρότι ήταν δηλωμένη ως αγνοούμενη.

Η εκπομπή «Φως στο τούνελ» μίλησε με ανθρώπους που τη γνώριζαν στη γειτονιά της.

Μία γυναίκα που είχε συναντήσει την αδικοχαμένη μητέρα να ζητιανεύει σε κακόφημο δρόμο του κέντρου της Αθήνας, ανέφερε πως η Φαίη, όπως την φώναζαν, ήθελε να ξεφύγει από τα όσα περνούσε.

«Ήταν παγιδευμένη. Πάντα είχε πίσω της αυτή την κοπέλα που λένε. Μου έχει μεταφερθεί ένα σοκαριστικό περιστατικό που έζησε και το ένα από τα παιδάκια της. Αυτή η… κυρία που έμενε στο ίδιο σπίτι με τη Φωτεινή, πατούσε την κοιλιά της όσο ήταν έγκυος μπροστά στα μάτια του παιδιού της!», ανέφερε σοκαρισμένη.

Η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας πληροφορήθηκε από το «Τούνελ» τη σοκαριστική και τραγική εξέλιξη. Η ίδια δεν μπορούσε να το πιστέψει, καθώς ήλπιζε πως θα βρισκόταν ζωντανή.

Οι πληροφορίες της εκπομπής κάνουν λόγο για κακοποίηση και εκμετάλλευση τόσο της ίδιας, όσο και μιας άλλης γυναίκας μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν ζει.

«Την είχα δει αρκετές φορές στο δρόμο να είναι χτυπημένη στο πρόσωπο, ή με σπασμένο το χέρι. Όταν τη ρωτούσα μου έλεγε πως έπεσε ή ότι γλίστρησε από τις σκάλες. Την παρακολουθούσε μία γυναίκα να ζητιανεύει και φοβόταν. Έμενε μαζί της στο ίδιο σπίτι. Ένα μήνα περίπου πριν εξαφανιστεί προσπάθησε κάτι να μου πει, αλλά αυτή η γυναίκα της φώναξε “προχώρα και μη μιλάς”» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν σχεδόν συνέχεια σ’ αυτή την κατάσταση. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι στη γειτονιά γνωρίζουν και κανείς δε μιλάει», κατήγγειλε μία γειτόνισσα της άτυχης Φωτεινής.

Η ίδια αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που είχε κληθεί και η Ελληνική Αστυνομία.

«Είδα την αστυνομία έξω από το σπίτι της Φωτεινής. Είχαν κληθεί από μία γειτόνισσα που είδε τα παιδιά της να κρέμονται από το μπαλκόνι. Μετά από παρέμβαση εισαγγελέα, τα παιδιά βρίσκονται στο “Χαμόγελο του Παιδιού”. Μετά από αυτό το περιστατικό κάποιος από τη γειτονιά είδε τη Φωτεινή κοντοκουρεμένη, υποβασταζόμενη, σε άθλια κατάσταση και δύο ημέρες μετά εξαφανίστηκε. Αυτή η γυναίκα παλαιότερα είχε από την “προστασία” της στο σπίτι μία άλλη γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας. Την ωθούσε στη ζητιανιά και την έριχνε μπροστά σε οχήματα με κίνδυνο να τραυματιστεί. Σκοπός της ήταν να αποσπάσει χρήματα από οδηγούς», κατέληξε.