Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Ενδείξεις για εμπρησμό και μία προσαγωγή
Κοινωνία

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Ενδείξεις για εμπρησμό και μία προσαγωγή

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Ενδείξεις για εμπρησμό και μία προσαγωγή

Τι είπε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης;

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Μάκρη, ωστόσο με την άμεση δράση της Πυροσβεστικής, αυτή οριοθετήθηκε.

«Όλο το βράδυ υπήρχαν μικρές εστίες. Υπήρχαν δυνάμεις σε ετοιμότητα για αναζωπύρωση. Η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικήσιμες περιοχές και η Πυροσβεστική ήταν σε ετοιμότητα, διότι ο αέρας ήταν έντονος. Οι φωτιές ήταν σε τρία διαφορετικά σημεία, σε μικρή απόσταση, αλλά ήταν τρεις διαφορετικές εστίες», είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες, διότι υπήρχαν έντονες δυνάμεις, επίγειες και πεζοφόρα. Υπήρχε μία έντονη κινητοποίηση. Η φωτιά βρισκόταν κοντά σε κατοικήσιμη και πευκώδη περιοχή», πρόσθεσε.

Δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος να συνδράμουν ενάερια μέσα, καθώς η φωτιά έχει περιοριστεί.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, υπάρχουν σπίτια που έχουν ζημιές στις αυλές και τους τοίχους.

«Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού. Υπάρχουν ενδείξεις πως τρεις εστίες φωτιάς μέσα στην ίδια περιοχή μπήκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Αυτό μαζί με τους ανέμους αντιλαμβάνεστε ότι ήταν πολύ δύσκολη κατάσταση», κατέληξε.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του MEGA από μάρτυρες, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός άντρα. Σύμφωνα με αυτές, αστυνομικοί εντόπισαν ένα άτομο να κινείται περίεργα, όπως είπαν οι κάτοικοι, μέσα στη φωτιά.

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν τη μάχη για να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες φωτιάς.

Πηγή φώτο: FORECAST WEATHER