Φωτιά στη Ρόδο: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μεγάλο μέρος του νησιού – Εκκενώθηκαν περιοχές
Κοινωνία

Φωτιά στη Ρόδο: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μεγάλο μέρος του νησιού – Εκκενώθηκαν περιοχές

Φωτιά στη Ρόδο: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μεγάλο μέρος του νησιού – Εκκενώθηκαν περιοχές

Πυρκαγιές σε Αγρίνιο, Φάρσαλα και Σουφλί

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι μεγάλο μέρος της Ρόδου, εξαιτίας της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Καλαμώνας.

Η μάχη για την κατάσβεση συνεχίζεται και οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση της Κοιλάδας των Πεταλούδων από επισκέπτες και προσωπικό. Επίσης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα.

Εδώ και αρκετή ώρα επιχειρούν, εκτός από τα τρία ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα καναντέρ καθώς και το ρωσικό Beriev-200. Επίσης, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο.

Σε ύφεση η φωτιά στο Παραδείσι

Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες σε δασική έκταση, στην περιοχή Παραδείσι, του δήμου Αγρινίου.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, «τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, που επιχειρούσαν μέχρι την δύση του Ήλιου, βόηθησαν σημαντικά στο έργο της πυρόσβεσης, όπως βέβαια και οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής».

Επίσης, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι των οικισμών Μπερμπάτι και Παραδείσι, που είχαν απομακρυνθεί για προληπτικούς λόγους». Πάντως, στην περιοχή θα εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.

Πυρκαγιά στο Δίλοφο Φαρσάλων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά η οποία ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στο όρος Κιτίκι στη περιοχή του Δίλοφου Φαρσάλων. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς επιχειρούν 13 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, με 25 άτομα, εξαμελές πεζοπόρο τμήμα και 6 υδροφόρα οχήματα. Παράλληλα, επιχειρούν και δύο αεροσκάφη για την κατάσβεση.

Φωτιά στην Κοτρωνιά Σουφλίου

χυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες αλλά και εναέριες, επιχειρούν τις τελευταίες τρεις ώρες στην κατάσβεση πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή της Κοτρωνιάς του Δήμου Σουφλίου.

Ειδικότερα, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 13.00, σε δασική έκταση με δρυς και πεύκα, βορειοδυτικά της Κοτρωνιάς και στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 51 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, με τη συνδρομή από αέρος δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων και τεσσάρων πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Σημειώνεται ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν ξεπερνούν τα τρία μποφόρ.

Σε ύφεση η φωτιά στην περιοχή Ζήρια Αιγιάλειας

Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια, της Αιγιάλειας. Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, που αποτελούνται από 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά πεζοπόρα τμήματα, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων.

Επίσης, πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Αιγιάλειας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, «η φωτιά δεν απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή».

Πηγή: ΑΠΕ