Φωτιά την Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί
Κοινωνία

Φωτιά την Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί

Φωτιά την Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί

Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους της περιοχής

Επικίνδυνη μέρα για πυρκαγιές είχε χαρακτηριστεί η Κυριακή (3/7) από την μετεωρολογική υπηρεσία που ανακοίνωσε νωρίς από το Σάββατο τον κίνδυνο για φωτιές.

Και πάλι ωστόσο αρκετοί δεν ήταν προετοιμασμένοι για μια πυρκαγιά.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις Πόρτες Αχαΐας από το απόγευμα της Κυριακής, με τις φλόγες να μαίνονται ανεξέλεγκτες με τις Αρχές να προχωρούν σε προληπτικές εκκενώσεις χωριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο είχαν σπεύσει 21 πυροσβεστικά οχήματα και 5 εναέρια μέσα.

Οι Αρχές προχώρησαν σε προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τη Βάλμη Ηλείας, ενώ λίγο νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Βάλμης να εκκενώσουν την περιοχή.

Η ανησυχία ήταν μεγάλη από νωρίς, αφού η φωτιά κατευθυνόταν προς την Ηλεία και συγκεκριμένα προς την Πηνεία.

Πλέον οι φλόγες έχουν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η Πολιτική Προστασία διέταξε την εκκένωση περιοχών.

Εφιαλτικές στιγμές βιώνουν κάτοικοι χωριών στην Ηλεία που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της επέκτασης της φωτιάς.

Ειδικότερα, μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών  Βάλμη, Κοτρώνα, Καραγιαννέικα.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Κότρωνα ή Καραγιαννέικα και στην Δαλαμπουρέικα Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Αγραπιδοχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

«Το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τις κοινότητες, Κότρωνα και Καραγιαννέικα, οι οποίες έχουν ήδη εκκενωθεί, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν τη φωτιά πριν φθάσει στην ορεινή κοινότητα, Λάττα», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «η κοινότητα Λάττα βρίσκεται σε δύσβατο σημείο με πυκνή βλάστηση και ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή, ενώ μηχανήματα έργου της περιφέρειας ανοίγουν αγροτικούς δρόμους και αντιπυρικές ζώνες».

Επίσης, ο Βασίλης Γιαννόπουλος, ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο που κατευθυνόταν προς την κοινότητα Βάλμη, έχοντας μάλιστα πλησιάσει τα πρώτα σπίτια σε απόσταση περίπου 150 μέτρων».