Γαλάτσι: Μήνυση από τους ιδιοκτήτες του πίτμπουλ στον αστυνομικό που το πυροβόλησε – «Αντέδρασε αψυχολόγητα»
Κοινωνία

Γαλάτσι: Μήνυση από τους ιδιοκτήτες του πίτμπουλ στον αστυνομικό που το πυροβόλησε – «Αντέδρασε αψυχολόγητα»

Γαλάτσι: Μήνυση από τους ιδιοκτήτες του πίτμπουλ στον αστυνομικό που το πυροβόλησε – «Αντέδρασε αψυχολόγητα»

Εντελώς διαφορετική η δική τους κατάθεση των γεγονότων

Σοκ προκάλεσε το περιστατικό θανάτωσης σκύλου στο Γαλάτσι από αστυνομικό, ο οποίος υποστήριξε πως έδρασε σε άμυνα έπειτα από επίθεση που δέχτηκε από το ζώο.

Όλα συνέβησαν, όταν έγινε καταγγελία σε ζευγάρι ιδιοκτητών δύο σκύλων πίτμπουλ, επειδή τους κρατούσαν στην ταράτσα πολυκατοικίας.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο, ένας εξ αυτών προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και την καταγγέλλουσα, με αποτέλεσμα ο σκύλος να επιτεθεί και να τον δαγκώσει, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Εντελώς διαφορετική, όμως, είναι η πλευρά των ιδιοκτητών που κοινοποίησαν στο Facebook ότι το ζώο πυροβολήθηκε άνευ αιτίας και ότι άμεσα έσπευσαν στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης για να υποβάλουν μήνυση στον ένστολο.

«Ο Οδυσσέας δεν θα είναι ποτέ ξανά μαζί μας… Χωρίς λόγο τράβηξες όπλο και πυροβόλησε ένα σκυλί που σου κουνάτε φιλικά την ουρά» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανάρτηση της ιδιοκτήτριας.

Ο σύντροφός της μίλησε στο «Πρώτο Θέμα» και αναφέρθηκε στο περιστατικό και υποστήριξε ότι ο αστυνομικός έδρασε αψυχολόγητα, όταν το πίτμπουλ έτρεξε κοντά του με φιλική διάθεση.

Ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης είπε πως όλα ξεκίνησαν όταν η ένοικος της πολυκατοικίας κάλεσε την αστυνομία ισχυριζόμενη ότι την απείλησε επειδή δεν δεχόταν να πληρώσει οφειλή κοινόχρηστων από τον περασμένο Νοέμβριο.

«Όταν ήρθαν οι αστυνομικοί, ζήτησε να ανέβουν όλοι μαζί στην ταράτσα για να τσεκάρει τον ηλιακό θερμοσίφωνά της. Της είπα με ωραίο τρόπο ότι δεν υπάρχει λόγος να το κάνει, όμως εκείνη επέμενε, με προφανή σκοπό να με “καρφώσει” στην αστυνομία για τα δυο σκυλιά ράτσας πίτμπουλ, που έχω στην ταράτσα, παρά το ότι γνωρίζει πως έχω υπογεγραμμένο χαρτί απ’ όλους τους ενοίκους για να τα κρατάω εκεί, με ασφάλεια, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής. Είχα φτιάξει σκυλόσπιτα και κοιμόντουσαν εκεί» ανέφερε.

Ακόμη πρόσθεσε: «Ο σκύλος πήδηξε προς το μέρος του, κουνώντας την ουρά του, δηλαδή με πρόθεση να παίξει. Το δάγκωμα στο πόδι του αστυνομικού έγινε με παιχνιδιάρικη διάθεση και μάλιστα ο αστυνομικός φορούσε προστατευτικά μέχρι το γόνατο και στα δυο του πόδια. Κι όμως, αντέδρασε αψυχολόγητα. Έκανε ένα βήμα πίσω, γονάτισε και πυροβόλησε τον σκύλο στην καρδιά».