Καβάλα: Κατέρρευσε γέφυρα της πόλης
Κοινωνία

Καβάλα: Κατέρρευσε γέφυρα της πόλης

Καβάλα: Κατέρρευσε γέφυρα της πόλης

Γέφυρα στην πόλη της Καβάλας κατέρρευσε. Το ατύχημα συνέβη λίγα λεπτά πριν τις 4:00 το απόγευμα της Παρασκευής μπροστά στο παλιό νοσοκομείο Καβάλας και στο ρεύμα προς την πόλη της Ξάνθης. Το οδόστρωμα υποχώρησε την ώρα που γερανοφόρο όχημα κινούνταν πάνω στη γέφυρα. Μαζί με το βαρύ όχημα ακινητοποιήθηκε και ένα ΙΧ αυτοκίνητο.

Το ευτύχημα είναι πως δεν υπήρξαν τραυματίες. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο Kavala-Portal, στο γερανοφόρο όχημα επέβαιναν 2 νεαροί, ενώ στο ΙΧ πατέρας και γιός που επέστρεφαν από το στρατόπεδο της Ρεντίνας στο πατρικό τους, στον Θεολόγο Θάσου.

https://www.facebook.com/fonikavalas/videos/2219518021672703/

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και εκπρόσωποι των αρχών. Στη γέφυρα βρέθηκε και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα προκειμένου να επιθεωρήσουν τις ζημιές. Σύμφωνα πάντως με τα τοπικά μέσα, η κατάσταση της γέφυρας ήταν κακή και η κατάρρευσή της δεν αποτελεί έκπληξη.  Πριν τρία χρόνια η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας είχε προχωρήσει σε μικρής κλίμακας εργασίες συντήρησης στις ενώσεις των αρμών, χωρίς ωστόσο ποτέ να τεθεί κανέναν θέμα επικινδυνότητας. Πάντως, οι υπεύθυνοι του Δήμου υπογραμμίζουν ότι το συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας δεν άντεξε το βάρος του γερανοφόρου οχήματος που διέρχονταν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.