Γιάννης Χόντος: Έφυγε από τη ζωή ένας εκ των ιδρυτών της γνωστής αλυσίδας πολυκαταστημάτων
Κοινωνία

Γιάννης Χόντος: Έφυγε από τη ζωή ένας εκ των ιδρυτών της γνωστής αλυσίδας πολυκαταστημάτων

Γιάννης Χόντος: Έφυγε από τη ζωή ένας εκ των ιδρυτών της γνωστής αλυσίδας πολυκαταστημάτων

Σήμερα η κηδεία του

Έφυγε από τη ζωή ένας εκ των ιδρυτών της αλυσίδας πολυκαταστημάτων Hondos Center, o Γιάννης Χόντος.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, κατέληξε έπειτα από μάχη με την επάρατο νόσο έχοντας χάσει κατά πληροφορίες και τη σύζυγό του από την ίδια ασθένεια προ διετίας.

Η κηδεία του γίνεται σήμερα το μεσημέρι στις 3.00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στη γενέτειρά του, τα Άγραφα Ευρυτανίας.

Η είδηση προκάλεσε θλίψη τόσο στον ευρύ επιχειρηματικό κόσμο, καθώς πρόκειται για ιστορικό στέλεχος της αγοράς καλλυντικών μαζί με τα τέσσερα αδέλφια του.

Οι Αργύρης (Α) , Γιάννης (Κ) και Κώστας Χόντος (Δ) κόβουν την κορδέλα στα εγκαίνια καταστήματος Hondos Center Αμπελοκήπων το 2006 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ MONTICORE)

Ήταν οι πρώτοι που άνοιξαν τη συγκεκριμένη αγορά κι έκτοτε δημιούργησαν την μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων καλλυντικών στην Ελλάδα.

Η πορεία τους βέβαια δεν ήταν ανέφελη καθώς το 2017 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών κήρυξε την πτώχευση της Hondos Παλλάς, που ήλεγχε ο Γιώργος Χόντος, ένας από τους πέντε αδελφούς της οικογένειας.

Η δραστηριότητα περιελάμβανε τρία καταστήματα: στην Ιπποκράτους, στην Πατησίων και στη Νέα Ιωνία. Τα οικονομικά προβλήματα στην επιχείρηση (συμφερόντων Γιώργου Χόντου και Στ. Κωστούλα) είχαν γίνει εμφανή από το 2013, οπότε οι Νίκος, Αργύρης, Κώστας και Γιάννης Χόντος είχαν κάνει σαφές ότι η χρήση και εκμετάλλευση του σήματος Hondos Center αποτελεί δραστηριότητα που αναπτύσσουν αυτοτελώς τα συγεκριμένα μέλη της οικογένειας Χόντου, που διαχειρίζονται ξεχωριστά, αλλά με ενιαία στρατηγική, τα καταστήματα της αλυσίδας.