Γιάννης Βούρος για τους μαθητές που βγήκαν πάνω σε θρανία: «Θλιβερή εικόνα, φταίει η γραφειοκρατία»
Κοινωνία

Γιάννης Βούρος για τους μαθητές που βγήκαν πάνω σε θρανία: «Θλιβερή εικόνα, φταίει η γραφειοκρατία»

Γιάννης Βούρος για τους μαθητές που βγήκαν πάνω σε θρανία: «Θλιβερή εικόνα, φταίει η γραφειοκρατία»

Τι απαντά στο ερώτημα πώς 22 χρόνια δεν φτιάχτηκε το σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, και σε δύο μόλις χρόνια στην περιοχή χτίστηκε πολύ μεγάλο καινούργιο στάδιο;

Ο δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας, Γιάννης Βούρος, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» για τον απεγκλωβισμό των μαθητών από το σχολείο (που στεγάζεται σε κοντέινερ) μέσω γέφυρας φτιαγμένη από γραφεία.

«Θλιβερό γεγονός ότι βγήκαν έτσι τα παιδιά, όπως θλιβερές οι εικόνες με τα βυθισμένα λεωφορεία, τις πεσμένες γέφυρες και τα κατεστραμμένα σπίτια» ανέφερε ο κ. Βούρος αναφορικά με τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος» και οδήγησε τα παιδιά να φύγουν με αυτό τον τρόπο από το σχολείο τους.

«Θα μπορούσαν τα θρανία να λείπουν και τα παιδιά να βγαίνουν με βρεγμένους τους αστραγάλους. Το θέμα είναι το γιατί μετά από τόσα χρόνια αυτή η χώρα ενώ προγραμματίζει δεν μπορεί να υλοποιεί» πρόσθεσε ο δήμαρχος, καθώς το συγκεκριμένο σχολείο στεγάζεται σε 2 κοντέινερ από το 1999, μετά τους τότε μεγάλους σεισμούς.

Σύμφωνα με τον κ. Βούρο, τα σχολεία δεν έχουν γίνει εξαιτίας της γραφειοκρατίας.

«Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές έστελναν έγγραφα στις ΚΤΥΠ. Υπάρχουν επιστολές και παρεμβάσεις από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και από εμάς, προκειμένου να αποκατασταθεί αυτό το πρόβλημα. Η θλιβερή εικόνα να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ. Ο σχεδιασμός κολλάει στην γραφειοκρατία που σε σκοτώνει. Μια σκουριασμένη γραφειοκρατία, ένας σκουριασμένος μηχανισμός. Είναι ευθύνη της εμμονής που έχουμε στο τυπικό έγγραφο, στο πρωτόκολλο» σημείωσε ο δήμαρχος χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα πώς 22 χρόνια δεν φτιάχτηκε το σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, και σε δύο μόλις χρόνια στην περιοχή χτίστηκε πολύ μεγάλο καινούργιο στάδιο, ο Γιάννης Βούρος δήλωσε:

«Kαι μένα θα μου έκανε εντύπωση εάν δεν ήμουν μέσα στα πράγματα και δεν ήξερα ότι υπάρχει μια ιδιωτική πρωτοβουλία. Η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει άλλη ευελιξία».