Γιώργος Καραϊβάζ: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τους εκτελεστές του δημοσιογράφου
Κοινωνία

Γιώργος Καραϊβάζ: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τους εκτελεστές του δημοσιογράφου

Γιώργος Καραϊβάζ: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τους εκτελεστές του δημοσιογράφου

Το βίντεο ένα λεπτό μετά τη διαφυγή από τον τόπο του εγκλήματος που αποκαλύπτει ο ANT1

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ. ΑΣ. βρίσκεται η υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Ο γνωστός δημοσιογράφος που έπεσε σε ενέδρα θανάτου έξω από το σπίτι του στον Άλιμο και δολοφονήθηκε εν ψυχρώ  προκάλεσε θλίψη σε όλο το πανελλήνιο με τις Αρχές να προσπαθούν να βρουν κάθε στοιχεί για την εξιχνίαση της δολοφονίας του.

Όπως αποκαλύπτει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται περίπου 100 βίντεο από κάμερες ασφαλείας που δείχνουν την πορεία που διέγραψαν οι δράστες, αλλά και τη διαδρομή του θύματος από τη στιγμή που έφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν, μέχρι να φθάσει στο σπίτι του.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, που είναι ένα λεπτό μετά τη διαφυγή τους από τον τόπο του εγκλήματος, οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ φαίνονται πιο καθαρά. Ο δεύτερος εκτελεστής και συνοδηγός στη μηχανή κρατά στα χέρια του το όπλο, και οι δυο φορούν γάντια, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ ένα έμπειρο μάτι μπορεί να διακρίνει και κάποια από τα χαρακτηριστικά του ενός εκτελεστή μέσα από την αντανάκλαση που κάνει το κράνος του. Μια ακόμη λεπτομέρεια, που τράβηξε την προσοχή των Αρχών είναι ότι το μηχανάκι έχει πινακίδες.

Ταυτόχρονα τα στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν συγκεντρώσει 17 καταθέσεις  και έχουν ελέγξει περίπου 30 πληροφορίες για μηχανάκια. Ενώ, τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι οι δράστες πιθανότατα να είχαν μαζί τους και άλλο όπλο, όπως και χειροβομβίδες, ενώ ελέγχουν αν στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.

https://streamable.com/lxixqs

Όπλο στην έρευνα η Τεχνολογία

Μεγάλο όπλο στην προσπάθεια εξιχνίασης της δολοφονίας του Καραϊβάζ φαίνεται πως είναι η τεχνολογία.  Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Μανώλης Ασαριώτης έχει ήδη ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

https://streamable.com/8ppdi7